dimarts, 6 de novembre del 2012

#Matrimoni, és matrimoni

Ignacio Escolar parla de la postura del fiscal general de l'Estat quant al cas de la tragèdia de la nit de la Castanyada a Madrid. L'altre dia em vaig quedar estranyat, pensava que ho havia escoltat malament. El fiscal apuntant a un problema d'estructura familiar per parlar de la tragèdia, i no a tot allò que hem vist als mitjans, ja sigui l'aforament, la llicència per fer la festa, les mesures de seguretat,... És al·lucinant.

Avui el Tribunal Constitucional, el mateix que va retallar l'Estatut, ha donat per bona la llei de Zapatero que legalitzava els matrimonis entre persones del mateix sexe. Al PP li ha sortit malament la jugada però, crec que ja ho sabien -de fet Gallardón ja ho admetia fa un temps-, i ho volien emprar com una forma de desgast del govern socialista i com una forma d'arreplegar adhesions de sectors ultraconservadors. Així que, agradi o no, heterosexuals o homosexuals, tots poden contreure matrimoni.

El govern balear a partir del 2013 ja no destinarà recursos a l'Institut Ramon Llull. Era estrany que no passés. De fet és estrany que no es quedi Catalunya sola perquè els governs del PP sembla que tenen al·lèrgia de defensar la llengua pròpia, amb l'excusa del bilingüisme o trilingüisme, amb l'excusa del nom. La pregunta és si Catalunya ha de seguir preocupant-se per la unitat de la llengua amb aquests governs hostils veïns.

Apa, demà ja sabrem qui governarà el món els proper anys.