dijous, 15 de novembre del 2012

#14N Vergonya periodística i #fracking a #Fortanete

La Razón, 15-11-2012
Ahir llegia que el periodista Herman Tertsch ja tenia escrita la crònica de la vaga des del dia anterior. Gran exemple de periodisme. Els mitjans afins al PP, minimitzant la vaga. Em pregunto si els periodistes d'aquests mitjans estan tan ben pagats i tenen el futur tan segur que es poden permetre tergiversar la realitat en funció de a qui beneficia.

Josep Torta destaca el cas del diari La Razón, mostrant una imatge de la manifestació de Madrid amb un pla que els va bé per dir que va ser un fracàs, quan amb un pla més obert es veu que no va ser així. No és el primer cas però, de manipulació de la realitat mitjançant la imatge que il·lustra les notícies. La Razón, del grup Planeta, un diari crispador que renega de tal condició però, que els fets l'hi atorguen.

El vicepresident de la CEOE reconeix que la mobilització d'ahir, la manifestació, va ser un èxit. No és el primer cop que passa, ja va passar l'anterior vaga general, que no hi ha tant de seguiment de la vaga i sí que hi ha una massiva assistència a les manifestacions convocades. Massiva, encara que a Catalunya la delegació del govern espanyol continua amb el seu sectarisme a l'hora de quantificar l'èxit de convocatòria. Amb un passeig de Gràcia ple, utilitzat altres cops per xifrar en un milió els manifestants, el govern català també n'hauria de prendre nota? O com que no parlem d'independentisme podem passar-hi de puntetes?

Preocupació. Ja he escrit fa poc sobre les prospeccions de petroli que es volen fer al Maestrat i a la província de Lleida per extreure petroli del subsòl, les quals es faran, si tiren endavant, amb una tècnica que s'anomena fracking, la qual consisteix a perforar el sòl i injectar-hi aigua i sorra a altes pressions, juntament amb productes químics, per tal d'extreure el mineral. La tècnica és molt agressiva amb el medi ambient, pot contaminar aqüífers, i ja ha estat prohibida i desaconsellada en diversos països. Un dels municipis afectats per la possible prospecció de Montero Energy seria Fortanete. Un paratge natural com el Maestrat de Castelló i Terol, amenaçat per un projecte així fa por. Bàsicament, és un territori poc poblat, amb una gran necessitat d'ingressos, i això es vendrà com el manà que ve del cel, sense permetre avaluar les conseqüències de futur per al medi ambient i per a les persones. Faran alguna cosa els polítics o és que els seus assessors, els de la dedocràcia, no en saben del tema?

I acabo. En una entrevista a l'Ebre TV l'alcaldessa de Paüls s'ha queixat de la manca d'inversió de la Generalitat al seu poble, malgrat ser un govern del mateix color polític. Crec que aquestes actituds són lloables i malauradament són notícia, perquè pocs alcaldes i regidors, quan governa el seu partit gosen alçar la veu quan discrepen.


Help those suffering in the Horn of Africa