diumenge, 25 de novembre del 2012

#eleccions2012 #25N contra pronòstic i final de #SantaCecilia2012

Acabo de corregir una PAC de la UOC mentre han anat succeint-se les actualitzacions de l'escrutini electoral a TV3. CiU baixa a 50 escons, ERC passa a ser segons força amb 21 escons, el PSC queda tercer amb 20, el PP passa a ser quarta força, malgrat no tenir una patacada important, ICV millora, Ciutadans millor molt i les CUP entren al Parlament mentre en surt SI. Segons TV3, el pitjor resultat de la història de CiU.

Artur Mas parla i crec que comença a plantejar la marxa enrere en el camí cap a la independència que se suposava que havia emprès, justificant-ho en no tenir la majoria absoluta, tot i que la suma d'escons sobiranistes sí que és clara. Les retallades sembla que poden haver influït en els resultats. No ho hauria entès en cas contrari. Una majoria absoluta de CiU hauria, no només donat força a l'aposta independentista comandada només per CiU, si no que hauria beneït la política econòmica de la legislatura que ha acabat. La no majoria absoluta crec que serà bona, tot i que CiU i PP continuen sumant per tirar endavant polítiques ideològicament de dretes.

Ens esperen setmanes de política intensa. Esperem que donin un bon fruit per al futur del país.

Preguntes. Què farà CiU amb la independència? Es promourà el referèndum? Hi haurà govern en minoria o acord de govern? Amb qui? El PP treurà pit malgrat ser quarta força? El PSC canviarà o continuarà en la mateixa línia? Quins canvis de polítiques comportaran els resultats? Salut, educació, polítiques socials, feina,...?

Avui també han passat més coses. Hem celebrat el darrer dia de Santa Cecília. Cercavila, missa i dinar de germanor. A La Lira som agraïts i, malgrat no haver aconseguit tirar endavant el projecte Amposta de Banda a Banda a Verkami, hem fet un reconeixement a un dels mecenes que van decidir ajudar-nos passant per casa seva a saludar-lo amb música. Després, dinar a càrrec dels membres de la Junta de la Societat. Un dinar fantàstic gràcies al gran esforç d'aquesta Junta, que m'atreviria a dir que és la millor que ha tingut La Lira. Gent treballadora, compromesa i amb ment oberta.