dimarts, 9 de juny del 2015

Renunciar a l'acta de regidor està bé o malament?

Revista Amposta. Juliol de 2014. A l'espai dedicat als grups polítics que conformen el consistori, CiU dedica gran part del text a reflexionar sobre el fet que un regidor deixi l'acta de regidor i que passi a ser nomenat regidor un altre membre de la llista. I ho fan arran de la renuncia del regidor d'ERC Jesús Auré, per motius personals, deixant pas a Joana Estevez. En el text es poden llegir fragments com:
Ser representant municipal és una tasca del tot gratificant, ja que permet a qui l’exerceix millorar la vida dels seus conciutadans, escoltar les persones que tenim a prop i il·lusionar-se cada dia amb nous projectes que tenen com a única finalitat el bé comú.
Per passar a dir que:

Tot això, però, no és el que malauradament entenen alguns candidats a les llistes electorals que sembla que entren a formar part de les candidatures per complir les quotes que es demanen, per cobrir les necessitats del partit polític amb el que simpatitzen durant els dies de la campanya o per lluir tots junts en la foto de grup.
I continuar amb:

Sol passar que, un cop es coneixen els resultats electorals, els candidats no prenen possessió de l’acta de regidor i, com en un dominó, se succeeixen les renúncies d’aquells que no volen o no se senten capaços de subscriure aquest compromís tan important de ser representant municipal.
Tota una declaració de principis.

Bé doncs, avui sabem que Manel Ferré i tres membres més de la llista de CiU no recolliran l'acta de regidor el proper dissabte, dia de l'estrena de la nova legislatura, per motius personals i familiars. El problema però, és que segurament en cas de guanyar això no hagués passat. Que no dic que no vegi bé que deixi la política municipal, no. Perquè ja anava sent hora de deixar-la. Molts polítics estan acostumats a viure per i de la política, ja sigui en càrrecs electes, en càrrecs de confiança, en càrrecs de partit, etc. Per tant, ho veuria bé -tot i que Isabel Ferré, qui ocuparà ara el cap del grup de CiU, ja porta uns quants anys a l'Ajuntament-. Allò que no veig tan bé és que en comptes de no presentar-se hagin esperat a perdre per repensar-se la continuïtat com regidors. I de passada, per anul·lar tot allò que deia el grup de CiU el juliol de 2014.