dilluns, 15 de juny del 2015

El cas Zapata, o la impotència del PP en perdre l'alcaldia de Madrid

Guillermo Zapata va escriure a Twitter fa uns anys, el 2011, uns acudits de mal gust sobre els jueus i sobre les víctimes del terrorisme. Probablement ningú no se n'hagués assabentat, excepte els seus contactes de Twitter, si Zapata no fos un rels regidors destacats del nou govern municipal de Madrid. Ha estat arribar Manuela Carmena a l'Ajuntament i fer-se públiques les piulades. I s'han fet públiques sense contextualitzar i sense destacar quan van ser fetes. El propi protagonista ho ha explicat. Unes piulades posades com exemple en una conversa d'humor negre, tretes de context, són fàcils de presentar com pensament o mal gust de l'autor. No crec que s'hagi fet innocentment si no amb mala fe.

Els mitjans de la dreta i aquells que se'ls escolten sense un mínim d'esperit crític de seguida han posat el crit al cel i han exigit la seva destitució. Esperanza Aguirre, cínica com és ella, escrivia una piulada solidaritzant-se amb la comunitat jueva, amb els pares de les xiquetes d'Alcàsser, amb el pare de Marta del Castillo i amb Irene Villa. Sobta que Aguirre no digui res quan el govern presidit pel seu partit permeti homenatges a la División Azul i ara se solidaritzi amb la comunitat jueva. No cal comentar gaire de la seva piulada. És la seva línia populista de sempre. I hi ha gent que se l'escolta!

Manuela Carmena ha acceptat la seva dimissió de regidor de cultura. Potser ha preferit no fer-ho més gros però, si les explicacions del regidor són les que són, s'ha equivocat cedint a les pressions. 

A Twitter podeu seguir l'etiqueta #ÉsteEsZapata, majoritàriament en suport al regidor cessat i on es recorden altres perles de polítics del PP que no han suposat mai cap dimissió, i ben just que s'hagin disculpat.