dissabte, 13 de juny del 2015

Dia de canvis

Dia de canvis a les alcaldies de molts municipis. Les coalicions de forces ciutadanes ha estat un aspecte destacable en casos com Madrid, Saragossa i altres. Avui Tele 5 obria el telenotícies destacant el fet que no governés en aquests llocs la llista més votada. Subtilment Tele 5 posant en dubte la legitimitat de la suma de regidors per escollir un alcalde?
Sigui com sigui, malgrat que alguns com Albiol, no ho hagin paït, les alcaldies que han sorgit són legítimes i legals, perquè no és alcalde qui té més vots si no qui té més regidors que el recolzen. És cert que els acords entre partits per governar tenen el perill que es trenquin per desavinences entre aquests. I si això passa i es facilita el retorn de la dreta al govern, serà un exemple de la immaduresa de les forces que se suposa que col·laboren perquè estan d'acord en fer-ho. Però, tot just comença la cosa. Esperem.
I no oblidem que encara hi ha eleccions pendents a Catalunya i a Espanya, de manera que el mapa municipal podria no estar tancat encara.