dissabte, 20 de juny del 2015

Acaba el curs, acaba Infantil

Ahir van finalitzar les classes al cole de Júlia -i a tot el país-. Júlia acaba P5 i al setembre comença Primària. Es fa gran molt ràpid. El temps passa volant. Arriben els deures, arriben els exàmens. Res que no haguem passat tots però, que et fan veure com deixaran de ser aquelles criatures d'Infantil i començaran a haver de responsabilitzar-se de les feines encomanades -que ja ho fèien- i superar les proves que els donaran la nota del curs.

A la tarda una representació dels xiquets i xiquetes de la classe, acompanyats dels seus pares i/o mares, vam organitzar un berenar per acomiadar-nos de qui ha estat la tutora des de P3 dels nostres fills i filles. Noèlia.

Les criatures només veure-la van córrer a abraçar-la. Van voler que els seguís per jugar amb ells als jocs infantils del parc. I a l'hora del berenar, en escoltar allò de "Tortugues!", tant acostumats que estan, van formar automàticament una fila per preparar-se per entrar a la sala on berenarien. Durant el berenar, Noèlia pendent dels seus xiquets i xiquetes, tal com si fossin a classe en una d'aquelles tardes de berenar després d'una de les festes del Soriano. Tots callats i berenant. Ella, pendent de si ja en tenen prou, de si s'han torcat les morrandes,...

Després els regalets, el recordatori dels seus alumnes durant l'etapa d'Infantil. Emoció. I, sorpresa, a continuació excursió improvisada de la classe de les Tortugues pel parc dels Xiribecs per acabar amb regalets de la "sinyoreta" per a tots.

Amb aquest text vull mostrar agraïment a Noèlia i a tants de mestres i professors que gaudeixen de la seva professió, la qual és la seva vocació, i que ho demostren dins i fora de l'escola. Ah, i que tan poc valorats estan per la nostra societat.