dijous, 11 de juny del 2015

L'antivacunes Forcades

Una monja mediàtica, amb arguments que trenquen amb la línia editorial de l'Església, posicionant-se sobre el dret a decidir, sobre el dret dels més necessitats. D'entrada sona bé. És el cas de Sor Lucía Caram o de Teresa Forcades. Sempre és esperançador veure que dins de l'Església no tot són personatges foscos que es postulen a la dreta espanyolista, com feien durant el franquisme, ni personatges que amaguen els casos de pederàstia o que promouen el masclisme.

Ara bé, això no els proporciona infalibilitat. Teresa Forcades s'ha destacat per criticar fortament la indústria farmacèutica. I és ben cert que les farmacèutiques actuen per aconseguir beneficis. Però, d'aquí a posar en dubte l'efectivitat de les vacunes va un bon tros. La darrera sortida de Forcades és la comprensió envers els pares que no vacunen els fills. Segons ella, el baix percentatge de crios a qui una vacuna no immunitza -en aquest cas, la de la diftèria-, justifica posar en dubte les vacunes per possibles efectes secundaris. Em sembla un insult a la intel·ligència i una argumentació impròpia d'algú que representa que és seriós.

Gràcies a les vacunes s'eviten milions de morts al món. La infalibilitat d'aquestes no existeix, igual que no es pot assegurar que els seus efectes siguin zero. Però, el pes dels aspectes positius de les vacunes és molt més important que no pas els dels aspectes negatius. I la no vacunació, a més, comporta riscos que poden suposar greus problemes de salut a la societat. És irresponsable la postura de Teresa Forcades i més amb la seva influència mediàtica.