dijous, 26 de setembre del 2013

Rajoy vol l'autodeterminació, #DPG i fumar a Eurovegas

Curiós escoltar Rajoy a les Nacions Unides defensant l'autodeterminació del Sàhara Occidental, al mateix temps que qualifica d'anacronisme històric Gibraltar i nega el dret a decidir de Catalunya. Rajoy va a les Nacions Unides a evidenciar la decadència espanyola en termes de democràcia i d'influència -pidolant ser membre no permanent del Consell de Seguretat, per exemple-.

A Catalunya se celebra des d'ahir el Debat de Política General. Avui al matí escoltava la crònica d'ahir i em quedo amb la intervenció del senyor Cañas, de Ciutadans. Ells continuen carregant contra el procés pel dret a decidir, res de nou. Només volia comentar com emprenya veure que hi ha partits que intervenen en castellà al Parlament -ja ho feia Alberto Fernández Díaz-, no perquè així ho senten si no més aviat per emprenyar, per xulejar. No tinc problemes amb la llengua, parlo català i castellà indistintament però, no cal tocar allò que no sona, no? Alícia Sánchez Camacho també ha fet el mateix avui, encara que sigui de forma parcial.

També a la ràdio escoltava que a Eurovegas es podrà fumar gràcies a una reforma de la llei que permetrà fumar en recintes on hi hagi màquines escurabutxaques, perquè no hi haurà treballadors a qui pugui afectar el fum. La llei fet a mida de lobbies de la manera més descarada. Com llegia a Twitter, mentre es castiga els malalts de càncer, hepatitis i altres malalties, a copagar la medicació que obtenen a les farmàcies hospitalàries, es relaxa la legislació antitabac. Quina vergonya.