dilluns, 16 de setembre del 2013

L'estratègia de la por, el lobby espanyol i el tortosinisme pro-monument #ViaCatalana #independència

Ahir a la nit, un tuit socialista que enllaçava amb un article al Diari de Girona -d'un socialista- d'aquells que fomenten la por al voltant de la independència de Catalunya. Hi vaig contestar que em semblava que era l'estratègia de la por i vaig rebre per resposta que qui vol la independència sempre treu el tema de la por per contrarestar els arguments. El problema és que aquests arguments sempre són els mateixos i obvien, sempre, aquells altres arguments que presenten un horitzor més esperançador. Hi ha professionals de prestigi que argumenten a favor i en contra i cada partit utilitza aquells que més bé li van per donar força a les seves tesis. Per tant, l'estratègia de la por és evident, malgrat que, també és evident, els que la necessiten per aconseguir adhesions als seus postulats la neguin.

Joaquín Almunia és un altre d'aquests de l'estratègia de la por. Un pensaria que com que és un comissari europeu es limitaria a opinar des d'Europa i no en el context espanyol. Però, avui ha dit que Catalunya es quedaria fora de la UE si s'independitzés. Malauradament la xarxa ens refresca la memòria i a Vilaweb li recorden que fa un any deia que no era honest dir que Catalunya quedaria fora de la UE. Què ha canviat des d'aleshores?

El ministre d'exteriors ha cridat els ambaixadors de Lituània i de Letònia per demanar-los explicacions al voltant del seu posicionament a favor de reconèixer una Catalunya independent. Lituània ja ha fet marxa enrere. Ara cal esperar el comunicat de Letònia per veure si també es desdiuen.



I ja per acabar. Ahir a la nit, després del 30 minuts de TV3 sobre la Via Catalana gent de Tortosa es va indignar per com s'havia presentat el territori, o millor dit, la ciutat, en aquest reportatge. Calla, que va sortir una persona al mercat de Tortosa que era contrària a la independència. Serà que Tortosa no té la fama de ser de dretes i poc independentista... Sigui com sigui, vist el reportatge no puc més que dir que l'esglai és infundat. Tortosa va sortir i la Via Catalana no hi va passar. Com han comentat algunes persones, també van sortir contraris a la independència en altres llocs. Però, a més, esglaiar-se perquè surt una persona contrària a la independència quan al mig del riu tens un monument franquista disfressat de monument per la pau, això sí que és un esglai.