dimecres, 25 de setembre del 2013

Anticatalanisme catalanitzador i #DPG

Com s'ha de desactivar el desig independentista a Catalunya si cada dia ens donen motius? Ahir el PP i UPyD van admetre una esmena a la Llei Wert per establir que el castellà sigui llengua vehicular a tot l'Estat. On és el diàleg i on la voluntat del bilingüisme si s'actua per acabar amb el model d'immersió lingüística que porta funcionant tants anys?

Avui escoltava a la ràdio com el ministre Gallardón, la cara amable del PP, comparava, sense dir-ho directament, el secesionisme amb el nazisme i el feixisme. I és que la voluntat de separar-se d'Espanya sembla que sense cap dubte passa per fomentar l'odi i per actuar com els nazis. Suposo que això van fer les antigues colònies espanyoles, o Kosove, o altres països que al llarg dels anys s'han independitzat. Gran raonament el de Gallardón.


A Catalunya se celebra el Debat de Política General. Artur Mas diu que treballarà per fer la consulta el 2014. Els socialistes i Duran volen una consulta amb la tercera via. Per a ells l'11 de setembre no va passar res i, si va passar, van veure una cosa ben diferent a la que va ser. Com cansen!