dimarts, 24 de setembre del 2013

La "tercera via" i l'estratègia de la por

Vicent Partal també parla de la "tercera via" de Duran. Irònicament comença dient que ara que ha tancat el seu bloc a Internet Duran escriu al seu bloc en paper, La Vanguardia. I és que el diari del grup Godó es nota que gaire per la independència no està si no que preferiria continuar amb el peix al cove indefinidament.

Germà Bel, en altres temps economista de capçalera dels socialistes -ebrencs, almenys-, parla també a La Vanguardia, sense destacar en portada, de les pors amb la separació de Catalunya d'Espanya. A Espanya i a Europa no els convindria posar barreres a les relacions comercials amb Catalunya, en cas d'assolir la independència. A les multinacionals instal·lades a Catalunya no els agradaria que la UE els posés problemes. Catalunya podria continuar amb l'euro com moneda però, sense veu ni vot, a la qual cosa Bel recorda que ve a ser la mateixa situació que ara. I per acabar, una bona reflexió, si Catalunya es queda a Espanya per por a les conseqüències negatives futures propiciades pels boicots espanyols, el país hauria d'assumir encara més humiliacions en el futur.

Els de l'ABC, suposo que seguint l'estratègia de desmoralitzar -no sé com volen aconseguir-ho- afirmen que el globus independentista es desinfla. Veient les declaracions i les informacions cada dia carregant contra el desig de separació d'una part de la gent de Catalunya, no sé com pensen desinflar el globus.

També a l'ABC Isabel San Sebastián escriu un article per fer por. El recurs de comparar la situació actual amb els temps convulsos de la primera part del segle XX. I el recurs de dir que l'important és l'individu, les persones, i no els desitjos secessionistes. Això però, si fos parlar d'Espanya ja canviaria.