divendres, 27 de setembre del 2013

Rajoy amb el cul a l'aire i el #DPG de la #terceravia aka #peixalcove

El canal Bloomberg entrevista Rajoy i el deixa amb el cul a l'aire quan parla de Bárcenas. I la gent del PP corre a intentar que no facin públiques les declaracions sobre el cas. Però, no els va funcionar i hem pogut veure-les i escoltar-les.

Ahir Artur Mas va fer-nos pensar primer que el camí cap a la consulta per la independència era clar, fora de terceres vies però, a la tarda en resposta a Alícia Sánchez Camacho (ASC) va fer-nos pensar que el camí passava a ser cap a la consulta també de la tercera via de Duran. Avui Duran la cosa ha continuat i sembla que per part de CDC si hi ha 3 preguntes serien sí, no i en blanc. No té cap ni peus fer una consulta sobre la independència i introduir una pregunta que no ve al cas, que introdueix soroll en el debat. Aquesta és una de les estratègies dels que no volen anar contra el dret a decidir però, que volen assegurar-se que el resultat sigui contrari a la independència, introduir terceres vies. Però, les terceres vies, com va dir ahir el president Mas, no ens han servit per res en 100 anys. Malgrat que Duran afirmi el contrari, podem ser més concret i no ens han anat bé en els anys de govern de Pujol. Perquè, tot i aspectes positius, la política del peix al cove -que és com s'anomenava aleshores la tercera via- ha estat una política de demanar per aconseguir menys i tornar a demanar al cap d'un temps, donant munició als que han utilitzat Catalunya per fer política a Espanya. I Duran és un dels responsables.

Bo David Fernàndez, de la CUP, quan ha recordat el fariseïsme d'ASC, recordant-li com l'any passat el 12 d'octubre no va tenir inconvenient a compartir espai de manifestació amb de neonazis. Si haguessin estat simpatitzants abertzales li hagués entrat urticària.

L'ANC presenta una iniciativa per demanar al Parlament que es faci la consulta o que es declari unilateralment la independència, dins de la legalitat catalana, espanyola i internacional. Ja tenim una eina més per fer el camí cap a la consulta dels catalans.