divendres, 20 de setembre del 2013

Catalanitzar, catalanofòbia, adoctrinament i un Papa rebel

L'any 2005 Esperanza Aguirre va lluitar per evitar que La Caixa es fes amb Endesa, i va ser sonat el seu làpsus, la traició del seu inconscient, quan va dir que no volia que Endesa marxés fora del territori nacional. L'any 2006 va ser una activista del seu partit recollint signatures contra l'Estatut de Catalunya. Ahir va venir a Barcelona. I va vendre una imatge diferent. Va dir que calia catalanitzar Espanya, que calia que Espanya conegués i estimés més Catalunya -canviarà el discurs el ministre Wert?-. La pèrdua de memòria d'Aguirre és evident.

A més del missatge positiu de catalanització d'Espanya però, va incloure el missatge demagog de sempre que diu que a Catalunya a les aules s'adoctrina els alumnes. Mentir és gratuït. Ni viu a Catalunya, ni coneix la realitat de les aules, ni es pot creure això que diu. Perquè si ens posem a filar prim hauríem de veure si tot allò que s'ensenya de la història d'Espanya a Espanya -suposant que no s'ensenyi també a Catalunya- no està fet des d'una òptica espanyolista, anti-francesa, anti-anglesa, etc.

El ministre de l'Interior també és un altre que practica la demagògia de forma descarada. Quan ha parlat aquesta setmana de l'atac feixista a la seu de la Generalitat a Madrid el dia de la Diada, no ha pogut evitar equiparar-ho a la crema de banderes espanyoles o de fotos del Rei. Així justifica que a dia d'avui a Espanya el feixisme no sigui perseguit? I ahir va exhibir un altre dia el seu art d'argumentar. Resulta que sí, que cal aturar la catalanofòbia però, no pot acabar aquí i diu que també cal aturar la hispanofòbia. Quin ministre...

Un ministre de l'Opus, per cert. No sé si encaixarà bé les formes i les idees del Papa Francesc exposades en una llarga entrevista en una revista jesuïta. Un Papa que afirma que mai no ha estat de dretes i que es mostra contrari a l'obsessió de l'Església amb l'avortament, l'homosexualitat i els anticonceptius. Rouco estarà content.