dissabte, 19 de novembre del 2011

Jornada de reflexió #20N

Ahir a la nit, emotiu concert a La Lira homenatjant el mestre Adolf Ventas i celebrant Santa Cecília 2011, amb l'auditori de La Lira ple de gom a gom. Èric Benito va fer una excel·lent interpretació del Concert d'Amposta per a saxo alt, del mestre Ventas, una obra preciosa i tècnicament complicada per al solista. Demà diumenge, Santa Cecília, és dia de celebració, el dia de la música.

També demà és la jornada electoral. Avui ha estat dia de reflexió. De forma aparentment innocent Pedro J. Ramírez al seu compte de Twitter deia que era jornada de reflexió i al mateix temps recordava els dos partits que ahir va recomanar votar demà. A la xarxa, com cada jornada de reflexió, els partits continuen d'una o altra forma, fent campanya. La jornada de reflexió hauria de desaparèixer. Potser la campanya electoral, com tal, hauria de desaparèixer, perquè la precampanya és una campanya en tota regla, evitant demanar explícitament el vot.

I abans d'acabar aquest apunt em trobo amb una notícia d'El Confidencial que diu que el grup Godó ha signat un contracte de gairebé 2 milions d'euros de la Generalitat per inserir en els seus mitjans càpsules informatives. Es parla de privilegis per ser l'únic grup de comunicació privada que ha tingut l'adjudicació. No ho sé si és cert però, aquestes ajudes públiques als mitjans desacrediten qualsevol crítica dels mitjans cap als subsidis, cap a l'abús del sistema de salut pública, etc. Perquè no deixen d'aprofitar-se també del sistema. I a més, posa en dubte la seva objectivitat. Com, un mitjà que rep 2 milions del Govern, l'atacarà des de les seves pàgines, des de les seves cadenes de tele o ràdio, algú s'ho creu?

Help those suffering in the Horn of Africa