dimecres, 2 de novembre del 2011

#crisi El terratrèmol de Grècia i nova entrega de les #Duranades #20N

Grècia fa anar de corcoll els líders europeus. Els 8.000 euros d'ajuda que necessita el país de forma imminent restaran congelats fins que no es tirin endavant les reformes exigides. Com deia ahir, no té sentit que ara el primer ministre, Papandreu vulgui convocar un referèndum havent-ne prescindit per aprovar altres mesures dràstica durant els darrers mesos. Però, en clau democràtica és just preguntar el poble sobre el seu futur, sobretot quan les mesures són tan importants. Avui els mitjans en parlen però, voldria enllaçar un article que a més de criticar Papandreu, critica els líders europeus, sobretot Angela Merkel. A la tertúlia del matí de Catalunya Ràdio avui n'han parlat i han sortit diversos temes relacionats. La humiliació reiterada de Grècia per part dels països amb poder a Europa hauria pogut potenciar una amenaça de cop d'estat i el govern grec podria haver reaccionat per evitar-lo. No seria descabellat. Ara bé, també han comentat que el problema de la consulta sobre el referèndum, a Grècia com a tot Europa, és que els governs no han explicat mai com estan les coses, i així es poden témer perfectament que el resultat del referèndum grec sigui negatiu. Bé, potser si els governs grecs -i d'altres estats- haguessin explicat sempre la veritat, avui potser no estaríem en crisi, potser avui no seríem dins de l'euro, qui sap.

Duran avui ens obsequia amb una nova "Duranada". No és racista però, es queixa que a Catalunya neixen més Mohamed que no pas Jordi o Josep. No és racista però, utilitza part de l'argumentari xenòfob per aconseguir adhesions electorals. El problema no és la immigració, el problema és la natalitat. Després critica alguns col·lectius d'immigrants perquè, per exemple, quan van a l'hospital no volen que la dona sigui atesa per un home. Oblida que per creences hi ha col·lectius de persones que no accepten transfusions de sang, malgrat que posi en perill la seva vida o la dels seus fills, o persones que es neguen a vacunar-se o a vacunar els fills, posant en perill també la salut de qui els envolta. No cal parlar d'immigrants per trobar gent que fa la seva i no pensa en la societat on viu. Però, surt a compte carregar contra la immigració. Això, que sigui una conversa de carrer, d'acord però, que sigui un discurs d'un candidat a les eleccions és inacceptable.





Creative Commons License + GNU FDL
Help those suffering in the Horn of Africa

1 comentari:

Cristòfol miró ha dit...

Aquest comentari sobre els noms (neixen més Mohammed que no pas Jordi o Josep)qui l'ha escrit, Duràn (CiU) o Josep Anglada (pxC)?