dimarts, 8 de novembre del 2011

El dia després del #caraacarartve arriba #aritmEtica20N #nolesvotes #votaaotros #20N #crisi #salut

El dia després del cara a cara bipartidista entre Rajoy i Rubalcaba, el dia després que Duran no participés en una alternativa a tres, falsa imatge de pluralitat, m'arriba al correu l'adreça del bloc aritmEtica20N, un bloc on es promou el vot a altres partits que no siguin ni PP, ni PSOE, ni CiU per trencar el monopoli electoral d'aquests partits. Però, proposen fer-ho en base a uns càlculs sobre quins partits és millor votar en cada circumscripció electoral per treure'ls escons. Aquests càlculs s'han fet en funció de les eleccions del 2008 i les dades de tendència del CIS. Es donen dues opcions per circumscripció, la més assequible per la quantitat de vots necessaris, i la segona opció, no tan assequible. A Tarragona, per exemple, la més assequible és ERC-RI.cat i la segona ICV-EUiA.

Evidentment cadascú ha de decidir el seu vot en funció de diferents variables, una de les quals és la ideològica. Així, per molt que un càlcul em digui, com en altres circumscripcions, que UPyD és una alternativa de vot per esgarrapar escons, no votaria UPyD perquè no comparteixo molts aspectes de la seva línia argumental.

A la imatge que encapçala el text podeu veure una llauna de beguda de campanya del PP. Ignacio Escolar en parlava al Twitter, destacant que sembla una beguda energètica i en realitat és suc de maçana. Ell en destaca la vessant política per la seva ideologia, fent una comparació ridiculitzadora sobre el debat d'ahir. Jo prefereixo destacar que aquests articles promocionals són un exemple de la gran despesa que fan els partits en campanya, mentre ens estan dient que la cosa no va bé. Quant costen les llaunes que han encarregat amb la imatge corporativa de la campanya del PP i resta de productes promocionals, sumat a la infraestructura necessària per als mítings, les banderoles, pancartes,...? No és obscè?

Mentre ells fan campanya abocant diners i diners, podem llegir com augmenta dramàticament el nombre de famílies catalanes que es declaren en fallida. Oi que us sona? No són els propis partits els quals, quan els convé, ataquen l'adversari dient que no es preocupa pels problemes reals de la gent? Mira que fàcil que és tornar la pilota.

El Sindicat de Metges de Catalunya ha anunciat una vaga general de metges la setmana vinent. A la ràdio i a la premsa escrita he llegit que el Govern prepara una nova retallada del 4,8% a Salut l'any vinent. Però, la vaga arriba amb divisió. CCOO la titlla de vaga corporativista perquè pretén reivindicar alguns privilegis no merescuts d'alguns metges. No ho sé, no em puc pronunciar. Ara bé, potser la vaga s'hauria d'haver convocat ja abans i per part de tothom. Els sindicats, malauradament, sovint després de grans declaracions, de grans reivindicacions, acaben decebent pels acords a què arriben amb les empreses. No crec que en aquest cas sigui diferent.

Acabo. L'Ajuntament de Tortosa ha anunciat la posada en funcionament de la fibra òptica a la ciutat i la comercialització de serveis per a empreses i particulars, dos anys abans del previst. Veig aquestes notícies i recordo els anys en què Amposta ha presumit de projecte Ciutat Digital, un projecte del qual no se n'ha fet bandera, no s'ha dinamitzat com calia i ha quedat, d'alguna manera en l'oblit. A més dels projectes de la Ciutat Digital, com element addicional que es va publicitar, ni tenim fibra òptica generalitzada, ni la xarxa WiMax municipal que es prometia ha acabat implantant-se per donar servei a empreses i particulars. I no serà perquè hi hagi favoritisme pel color del govern de Tortosa respecte del d'Amposta ara, no?

Help those suffering in the Horn of Africa