dimecres, 16 de novembre del 2011

#aritmetica20N #nolesvotes #20N #15M El deute espanyol pels núvols, vaga de metges i criatures malaltes

Avui a la tertúlia del Matí de Catalunya Ràdio es parlava de la vaga de metges i de la pujada de la prima de risc d'Espanya, per sobre dels 450 punts. Salvador Cardús comentava la legitimitat d'algunes convocatòries de vaga quan es fan per part de minories que acaben semblant majories, o de la difusió de missatges sense fonament que acaben semblant veritats irrefutables. A continuació ha parlat de les querelles per qüestions de salut d'aquestes setmanes, relacionades amb les retallades pels mitjans, i ha dit que no es mama el dit i que no es creu que aquestes notícies no tinguin un clar interès electoral. Albert Sáez li ha recordat també una altra notícia que casualment en campanya, parla de la gestió d'ICV al Memorial Democràtic, donant ja per fet el delicte i que ja es veurà passades les eleccions com acaba. Tot plegat és evident que cap dels partits probablement no se salva d'utilitzar mesures propagandístiques per guanyar vots o fer-ne perdre al contrari. És hipòcrita, és cínic, queixar-se quan tu probablement fas el mateix.

Parlant de crisi i d'eleccions, Ignacio Escolar exposa 8 punts sobre el dia després del 20N, sobre els quals Rajoy no parla o no hi entra en profunditat. Compromisos de dèficit amb la UE, males perspectives de creixement d'Espanya, la necessitat de diners per matenir sanitat pública i subsidis d'atur (sumen 95.000 euros) que no es pot cobrir amb les mesures que proposa Rajoy, els diners que costarà si Rajoy crea un banc dolent per posar-hi els actius tòxics de la banca,... Un panorama preocupant, si no ho era ja.

I mentre alguns ens indignem, altres que sembla que viuen prou bé diuen que el 15M és una "gilipollez". És Bertín Osborne. Sembla que només ens podem indignar a la seva manera, no sortint al carrer i dient allò que pensem. De fet, com els passa a molts polítics i periodistes, desqualifica el 15M amb arguments de pandereta, com que no saben què demanen i coses per l'estil.

I acabo amb un video que ha enllaçat Santi Millan al seu compte de Twitter. És d'un nen, Nacho, al qual se li ha diagnosticat la malaltia de Dent, l'únic cas a Espanya. La careta d'innocència que té és entendridora i et fa entristir quan penses que una criatureta pateix una malaltia com aquesta. Malgrat tot,  té un somriure que il·lumina.




Help those suffering in the Horn of Africa