divendres, 20 de maig del 2011

#ebremunicipals2011 #spanishrevolution #15m Final de campanya i incertesa sobre les acampades

Avui acaba la campanya electoral. Demà dia de reflexió. Ha estat un final de campanya intens, al qual s'han sumat les "mobilitzacions 2.0" contra el funcionament del sistema democràtic que tenim.

A Amposta ahir CiU, com comentava ahir, va presentar l'adjudicació de les obres del nou CAP, cosa que hauria de fer el govern municipal i sempre que la Junta Electoral ho acceptés. Però, ho van fer com a partit i a més carregant contra l'oposició perquè diuen que aquesta vol amagar les grans obres del govern local. Veurem a partir de dilluns si aquestes grans obres tiren endavant o veiem un canvi de discurs. De tota manera, fer respectar les normes en temps de campanya electoral no és voler evitar que es parli de les obres fetes si no demanar joc net. I suposo que a can CiU també hi estan d'acord en això.

Un dels elements del final de campanya a Amposta que més m'ha indignat ha estat l'ús de les societats musicals, concretament de La Lira, amb l'anunci d'una subvenció de 50.000 euros, per tal de fer-se un rentat d'imatge a pocs dies de les eleccions. L'actual regidora d'ensenyament també es feia autobombo al Facebook acusant l'anterior govern de no haver-ho facilitat. El president de La Lira es queixa a El Punt de l'ús electoralista que s'ha fet de la crisi de l'entitat. Penso que l'entitat hauria d'haver estat més dura denunciant el tracte que ha rebut de l'Ajuntament. Però, és cosa de la Junta i de l'assemblea de socis decidir el camí que es vol seguir.

El final de campanya ha estat globalment marcat per les acampades convocades des del 15 de maig a través de les xarxes socials en diferents ciutats, començant per Madrid i arribant a casa nostra, com per exemple a Amposta o Tortosa. Ricardo Galli reenviava per Twitter un gràfic sobre la cobertura que els mitjans han anat donat a les seves portades a les mobilitzacions. De menystenir-les a donar-los tot el protagonisme. Demà, jornada de reflexió, la Junta Electoral diu que les manifestacions no es poden fer per no alterar el clima de reflexió. Alguns mitjans, els de sempre, acusen Zapatero i Rubalcaba de ser al darrere de la convocatòria, recordant les eleccions estatals del 2004. Els propis polítics no saben com reaccionar, perquè ja no val titllar d'antisistema o de radicals les persones que expressen el seu descontentament amb el sistema.

És el principi del canvi? S'assembla a altres episodis revolucionaris de la història? Crec que això no ho sabrem fins d'aquí un temps però, el cert és que el clima d'emprenyamenta sembla que, per fi, està evidenciant-se. I ja era hora.

Creative Commons License + GNU FDL