divendres, 13 de maig del 2011

Comença el Mercat a la Plaça d'#Amposta #MercatALaPlaça2011

Família maternaAvui comença el cap de setmana del III Mercat a la Plaça d'Amposta. Per uns dies Amposta es vesteix de principis de segle XX, sense les penúries de l'època però, amb una oportunitat per viure al casc antic. Adjunto una fotografia familiar per contribuir al clima de memòria col·lectiva d'aquests dies.

El dia ha estat marcat a la xarxa blocaire per la situació prolongada de fora de servei de Blogger. Res que no pugui passar quan el teu servei depèn d'un altre, i sobretot quan és gratuït. Per sort, ha tornat tot a la normalitat i no hem perdut res.

El drama de Lorca però, marca l'actualitat, amb històries personals molt tristes, com la de la mare que va morir per protegir els seus dos fills, amb la destrucció d'edificis, amb el comiat a les persones mortes. Una setmana trista.

La Unió Europea permetrà que la lliure circulació de persones, el tractat de Schengen, s'incompleixi ara que França i Itàlia volen poder controlar les fronteres per controlar els fluxos migratoris. Tot plegat és un pas enrere d'aquest super-estat virtual que se'ns venia que havia de ser Europa.

Per acabar, un inquietant article de Santiago Niño Becerra sobre el futur de l'economia espanyola. La cosa no pinta bé i no és el primer que avisa que després de les eleccions municipals ens espera una bona clatellada de retallades. I ja que estem en campanya electoral, en aquesta situació de crisi, no entenc les propostes dels candidats a l'alcaldia de Tortosa proposant construir això i allò altre. No sé si realment s'ho creuen o són simplement propostes que com que no dependren d'ells les llencen i es queden tan amples.