divendres, 27 de maig del 2011

#15m #acampadabcn #spanishrevolution Primera polèmica per a Felip Puig

Avui al matí els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han fet desallotjar temporalment la plaça de Catalunya de Barcelona perquè entressin a netejar els serveis municipals. La neteja ha inclòs que s'emportessin ordinadors, neveres, ... Si el Barça guanya la Champions allí es farà una altra acampada, més festiva i aliena a la realitat de la nostra societat, aborregada en plena crisi. El desallotjament ha acabat amb ferits per cops dels mossos, tot i que a les imatges no es veu violència per part dels acampats, i s'han disparat pilotes de goma -no sé si només a l'aire o no-. El diari Público i altres mitjans mostren imatges del desallotjament, que no ha fet més que combregar més gent a la plaça de Catalunya. A YouTube també es poden veure imatges del moment. A TV3 Pilar Rahola defensava l'actuació, perquè si el seu fill de 19 anys demà va a celebrar la victòria del Barça ella vol que no corri perill. Si us plau, que si passa com altres cops, no serà pels acampats que pot prendre mal son fill. De fet, si algun mitjà ha destacat per mostrar en directe què passava a Barcelona ha estat Antena 3, a Espejo Público.

Segons el comandament dels Mossos, l'operació ha estat coordinada per l'Ajuntament de Barcelona i el Departament d'Interior. A més, he llegit que qui serà nou alcalde de Barcelona, Xavier Trias, hi està d'acord. És doncs, el primer episodi polèmic del departament que dirigeix Felip Puig. Els que assenyalaven amb el dit Saura cada dos per tres queden en evidència.

A Madrid Esperanza Aguirre ja demana desallotjar els acampats a la plaça del Sol, i a Lleida també s'ha fet un desallotjament.

El resum de tot això és que sembla que el respecte pels acampats previ a les eleccions s'ha acabat. Ara ja no hi ha comicis, almenys fins les eleccions generals. En campanya la cosa era diferent, s'havien de guardar les formes. Mentrestant la crisi continua, la gent continua patint pel seu futur i continuem tenint males notícies, com els contractes mileuristes dels metges substituts a l'atenció primària, denunciats pel Col·legi de Metges.

Altres coses. Via menéame llegeixo que el portal OACA parla del llibre "La Casta", de Daniel Montero, on es parla dels privilegis de la classe política. I és que al mateix temps que decideixen retallar sous i decidir qui sobra dins de l'administració, o decideixen com paga tota la societat la crisi, els privilegis de polítics i càrrecs de confiança continuen sent exagerats en comparació amb els administrats. Com pot algú en una posició tan avantatjosa dir-li a la gent que s'ha d'estrènyer el cinturó sense posar-se roig?

Acabo amb una notícia. Sense parlar de la validesa, és normal que el fet que un nebot de Trias hagi estat nomenat en una direcció general del Govern, torni a ser motiu de crítica. CiU va insistir en la crítica al tripartit per nomenar familiars i ara ells també ho fan però, com ho fan ells els arguments ens els hem de creure. So sad...