dissabte, 14 de maig del 2011

Dia de #MercatALaPlaça2011, manifestació contra les #retallades i xenofòbia a les #ebremunicipals2011 #municipals2011

Amposta: Mercat a la Plaça 2011Cap de setmana aparentment calmat quant a campanya electoral a Amposta per la celebració de la Festa del Mercat. Cadascú fa la campanya a la seva manera però, pel simple fet de fer-se visible se'n fa. Legítim i normal. I inevitable quen el govern no ha volgut deixar la festa per a la setmana posterior a les eleccions, lliure de la "contaminació" electoral. M'agrada però, la idea del Cafè Republicà si té continuïtat.

Per la ciutat es poden veure parelles vestides d'època, de principis del segle XX, passejant. Fins i tot avui en un supermercat m'he trobat ampostins del 1900 fent la compra.

Avui se sap que per fi, després ja de prou mesos, s'ha nomenat el Delegat d'Agricultura, l'ampostí Pere Vidal. No podria estar més en desacord en com s'han fet els nomenaments de delegats a l'Ebre, no per qui si no per com. Que a 14 de maig encara no hi hagués el delegat d'Agricultura és inacceptable.

Les retallades han tingut avui un dia més la resposta en forma de manifestació. A Barcelona, milers de persones han sortit al carrer per mostrar el seu rebuig per les mesures dels governs català i espanyol. La pregunta és la repercusió a les urnes que poden tenir aquestes mobilitzacions. Perquè sembla que estem una mica sedats en aquest aspecte, vists els resultats dels sondejos oficials sobre intenció de vot.

Acabo amb una notícia indignant. El PP, i el candidat tortosí també, argumenten que els immigrants han reindtroduït malalties erradicades a Espanya per afegir un nou element contra la immigració. El País en parla i explica que això no és cert perquè les malalties que citen, com la tuberculosi o la xarrampió, no han estat erradicades mai. Però, a més d'això, l'argument és fal·laç i clarament xenòfob. Juntament amb PxC la campanya electoral del PP té unes connotations xenòfobes que no sé si són compatibles amb la democràcia i els drets humans. De fet Aministia Internacional en parla en el seu informe anual sobre drets humans. Té dret un partit xenòfob de presentar-se en unes eleccions? I després tenen la poca vergonya d'assenyalar amb el dit altres partits per il·legalitzar-los?