dimarts, 21 de febrer del 2012

#PrimaveraValenciana i la patronal animada a demanar més retallades #crisi

València ha tornat a estar notícia. Ahir dilluns les manifestacions dels estudiants -molts„ menors d'edat-, ha acabat amb dures càrregues policials. Les imatges que hem vist a Internet parlen per sí soles. La brutalitat contra manifestants, indiscriminada, esborrona. Algú ha de respondre per aquesta actuació. I si això és el que ens espera si sortim al carrer a expressar-nos lliurement davant la situació que vivim, i que no hem creat nosaltres per molt que altres diguin que sí, que ho diguin clar. Hem de saber si els garants de la democràcia volen acabar amb ella i així imposar el seu punt de vista de com es fan les coses. Lluny queden les manifestacions del PP contra les polítiques del PSOE, igual que per al PSOE queden lluny els dies en què imposaven retallades i per això ara tornen a anar darrere de les pancartes. Però, el pobre poble no en té cap culpa. O sí, per permetre majories absolutes del PP.

Llegia aquesta tarda que en aquestes càrregues policials unes xiquetes havien estat empeses per la policia contra un cotxe aturat. Ho llegia i ho veia en un video que ho mostrava. Em pregunto en què pensen els agents que fan això. No trigarà molt que les retallades els afectaran també a ells i aleshores voldran el suport de la societat. Però, amb accions així és difícil que l'aconsegueixin, malauradament.

La CEOE, d'altra banda, diu que vol que si una persona a l'atur rebutja una oferta de feina deixi de cobrar l'atur. Si no m'equivoco però, ja hi ha una normativa sobre això. Potser més flexible però, existeix. És evident que si una persona necessita treballar i se li ofereix una feina no té sentit que la rebutgi. Ara bé, obligar-la a agafar qualsevol oferta de feina no pot atemptar contra la seva dignitat professional? Qui marca els límits d'allò que se li pot obligar a acceptar? I ja que la CEOE vol retallar tant els treballadors en benefici del país, podrien demanar que la pròpia patronal no tingui cap ajuda pública i justificar els sous dels seus directius, que estic segur que no són baixos. Pot sonar a demagògia però, és més aviat emprenyamenta.

 
Help those suffering in the Horn of Africa