dijous, 2 de febrer del 2012

Cañete torna al #transvasament, el cost del Castor i el Mac en #català

El ministre Arias Cañete no ha trigat gaire a recordar-nos el seu pas pel govern d'Aznar. Vol relaxar la legislació sobre costes -és a dir, permetre construir més fàcilment a la costa, com si l'espanyola no estigués prou castigada- i ahir parlava de fer un nou pla hidrològic. Continua parlant en termes de l'any 2000, de solidaritat entre territoris, d'excedents d'aigua. No parla de passeig triomfal perquè segur que Rajoy té un altre tarannà però, continua amb el mateix missatge. Potser la sort sigui que la situació econòmica no permet grans obres però, veurem com intenta sortir-se'n.

Avui llegeixo que el projecte Castor suposarà un increment important de la factura del gas a causa del gran sobrecost que ha tingut, el triple. Una mala gestió del projecte i una mala supervisió dels costos la pagaran els usuaris. Felicitats al govern ZP.

Notícia TIC és la disponibilitat del sistema operatiu Mac OS X en català. Sense haver d'instal·lar cap pedaç, amb la nova actualització del sistema (almenys del Mac OS X Lion), ja es pot triar el català com idioma predeterminat. Intriga però, saber si això ha estat fruit d'una resposta a les peticions de la comunitat o si ha hagut alguna contrapartida, cosa que no sabrem potser mai. Benvinguda sigui però, la versió catalana del Mac.

I acabo. Santiago Niño Becerra fa referència a una entrevista dels anys 80 a Isaac Asimov, qui prediu la generalització de l'ús dels ordinadors i Internet a les llars, davant d'un escèptic presentador.



Help those suffering in the Horn of Africa