diumenge, 19 de febrer del 2012

#19F contra la #reformalaboral

Dia de mobilitzacions convocada pels sindicats contra la reforma laboral aprovada i ja en vigor aquesta setmana. Una reforma que s'ha posat del costat dels empresaris i que, contra allò que va dir el PP fins guanyar les eleccions, abarateix l'acomiadament, a més de facilitar accions per part de l'empresari que abans eren il·legals. El bloc Laboro posa alguns exemples reals d'aplicació de la reforma laboral, per si voleu fer-hi un cop d'ull.

A més de reforma laboral les retallades pressupostàries continuen sent notícia. En conjunt, llegeixo que la sanitat espanyola ha retallat 5.000 milions d'euros, i no només en el capítol de personal si no en activitat, com ara la reducció de l'activitat quirúrgica. Si ja és preocupant que això passi, és vergonyós que el governant de torn negui la reducció de la qualitat en l'atenció.

I Grècia és notícia un dia més. La situació del país és retratada en una descripció de la vida quotidiana a la capital pel diari El País. L'austeritat enfonsa Grècia, igual que pot acabar enfonsant Portugal, Itàlia i Espanya. Però, als que manen a Europa això poc els importa. Qui està patint la crisi no l'ha causat, per molt que ens diguin que sí que ho ha fet. La gent ha anat treballant i pagant cada més allò que havia d pagar, i la crisi ha acabat carregant-se la seva feina i els seus ingressos. Mentrestant, molts dels especuladors que van participar de la crisi i directius d'entitats que haurien de respondre'n, on són? On són a Grècia però, on són a Espanya i a Europa en general? França i Alemanya acusen els països del sud de ganduls i de viure per sobre les seves possibilitats però, no oblidem que els seus bancs han alimentat aquesta forma de viure, i mentre els ha anat bé no s'han preocupat ni Merkel ni Sarkozy de fer-hi res.

Help those suffering in the Horn of Africa