diumenge, 5 de febrer del 2012

AVE per a tots i una #monarquia indiscutible #crisi

Si el PSOE va continuar de forma augmentada la dèria d'Aznar per fer quilòmetres d'AVE pensant en el rèdit polític i la centralitat de Madrid, el nou govern espanyol no trenca amb aquesta tendència i llegia ahir que s'adjudiquen 8 trams d'AVE a Galícia per més de 900 milions d'euros. Mentre molts experts critiquen les inversions en AVE quan hi ha altres prioritats i a més són projectes poc rendibles, els successius governs espanyols continuen en la mateixa línia. Vergonyós.

Llegeixo que al programa Salvados d'avui, dedicat a la monarquia -i que veuré demà-, Gregorio Peces-Barba ha dit que ser antimonàrquic és ser colpista. Increïble que un "pare de la Constitució", és a dir, un model de facto per a la democràcia espanyola, digui això. La monarquia és totalment discutible i és una institució menys democràtica que la república, i això ho hauria de reconèixer.

I parlant de monarquia i colpisme, casualment avui s'ha conegut que un document de l'ambaixador de la República Federal Alemanya dels anys 80 diu que el Rei tenia simpatia envers els colpistes del 23-F. La repercussió que tindrà això ja la veurem. És difícil posar en dubte la figura del rei quan el món polític i els mitjans l'han situat dalt d'un pedestal com model a seguir. Almenys si es poguessin discutir aquestes coses acabaríem amb els dubtes que cada any apareixen el 23-F, ja fos a favor o contra la monarquia.





Help those suffering in the Horn of Africa