dissabte, 26 de març del 2011

#Precampanya, preocupació al #Japó - #política #municipals2011

Com diu el títol, comença la precampanya electoral per a les eleccions municipals del 2011. Com es pot llegir avui a El Periódico, acaba el termini per fer autobombo als ajuntaments i els alcaldes no podran anar d'inauguració en inauguració, ni visitant obres per presumir d'obra de govern. A Amposta avui hem tingut el colofó amb la inauguració del Parc dels Xiribecs, un gran parc però, com tot el que darrerament es fa a la nostra ciutat, amb una comparació implícita del que tenen a la ciutat veïna. I després diuen que no tenen complex. Jo diria que sí, i molt.

L'Ajuntament d'Amposta ha inaugurat vàries coses el darrer mes, com es pot veure al web de la revista Amposta. Alguns dels projectes realitzats i inaugurats han estat finançats per un pla especial del govern espanyol, conegut com pla Zapatero, molt criticat pel partit que governa Amposta però, quins diners s'han agafat amb gust per fer projectes i atorgar-se'ls. Carrer Miquel Granell, auditori,... Com diu també La Via Augusta, avui s'ha inaugurat el Centre de Rem Olímpic, malgrat que encara no està acabat, o ahir es va fer una visita a les obres del mercat, ja que inaugurar-les hagués estat realment ridícul. Ara bé, en aquest període d'inauguracions, d'anuncis de projectes no hem vist encara anuncis ferms sobre, per exemple, el finançament de les escoles de música, anunci que hauria de presentar una proposta igual o millor que la que es va deixar perdre -i que altres en altres poblacions veïnes van signar-, deslligat de l'opció d'escola municipal.

Al País Valencià avui s'han manifestat contra la corrupció milers de persones, una manifestació contra el propi president de la Generalitat Valenciana. El PP ha intentat evitar que aquesta manifestació se celebrés però, al final ja veieu que s'ha celebrat i amb èxit. Sorprèn però, que malgrat que sembla que tanta gent està contra el PP quan arriben les eleccions guanyen per golejada.

Canviant de tema, la situació de la planta de Fukushima sembla que continua sent preocupant. El nivell de radioactivitat de les aigües properes a la central és 1000 vegades més alt dels acceptats, i no se sap què passarà amb un dels reactors. Tant de bo acabi estabilitzant-se completament.

A Líbia continua la guerra contra Gaddafi. Els rebels recuperen posicions i aquesta guerra ja es planifica per a tres mesos. "I lo que te rondaré morena".

Per cert, aquesta nit es canvia l'hora. A les 2 de la matinada seran les 3. A banda de parlar-se de si s'estalvia o no amb aquesta mesura -emprenyadora ho és, no n'hi ha dubte-, també es pot llegir i escoltar l'origen que Espanya, per on passa el meridià de Greenwich, tinguem hora GMT+1 i no GM+0. Gràcies a Franco, diuen que per afinitat amb l'Alemanya nazi.