diumenge, 6 de març del 2011

#crisi #trànsit #política Avui a 120, demà a 110

Avui és el darrer dia en els propers 4 mesos en què la velocitat màxima permesa en autopistes i autovies és de 120 km/h. A les 6:00h entra en vigor el canvi a 110 km/h. Durant els darrers dies, com hem pogut veure a les notícies, s'han anat afegint adhesius magnètics als senyals de 120 perquè mostressin 110. Adhesius que a tot Espanya es deia que costarien uns 250.000 euros. Els senyals canviats, han hagut de ser tapats, com es podia veure als informatius avui, cosa que impedia veure el límit de velocitat en aquell tram i, si era precedit per un límit menor la velocitat màxima aleshores deixava de ser els 120 del lloc. Ara, aquesta nit, corre a destapar senyals. I demà corre a posar radars per capturar infractors.

La mesura, no ho oblidem, es justifica a causa de la revolta de Líbia i de la pujada del preu del petroli. A Líbia, per cert, Gaddafi encara no ha estat vençut pels revoltats. De fet, s'ha entrat en una guerra entre opositors i fidels al règim que veurem com acabarà. Aràbia Saudita, continuant amb les revoltes al món àrab, se suma als països amb conflictes, prohibint les manifestacions al carrer. Veurem si podran contenir-les.

Oriol Pujol (CiU) ha dit que Montilla, amb les crítiques al govern, és un "buscabregues" (follonero?), cosa que al PSC no li ha agradat i li demanen que es disculpi. La veritat és que no sé si cal, perquè no deixa d'exercir la seva llibertat d'expressió però,  s'ho hauria de fer mirar. Després que CiU hagi insistit en un canvi a millor, que hi hagi qui no se sàpiga contindre i sempre crei polèmica potser no és el millor, i menys sent fill d'un ex-president de la Generalitat.