dilluns, 28 de març del 2011

La #crisi es reflecteix a Bellvitge, Mas parla de #pactefiscal i a #Fukushima la cosa no pinta bé

Les retallades a salut es temen i es van coneixent poc a poc. Segons les informacions dijous es coneixeran totes les retallades per aconseguir un 10% el pressupost de Salut. L'hospital de Bellvitge tancarà plantes i quiròfans per gastar menys. Males notícies per a la sanitat pública que, si som malpensats, beneficiaran la sanitat privada. Encara que, si no hi ha diners, qui es farà d'una mútua ara?

Artur Mas ara diu que no col·laborarà amb el govern espanyols si no es posa sobre la taula el pacte fiscal. Em pregunto però, fins quin punt aquesta postura tan rotunda de Mas no acabarà modulada fins aconseguir un acord de mínims, el peix al cove, per tornar a reclamar millores de finançament d'aquí a uns anys. Serà perquè no ho ha fet altres vegades.

Als exteriors de la planta de Fukushima s'ha detectat plutoni radioactiu. Una mala notícia que se suma a les males notícies del nombre de morts i de les incerteses sobre l'estat dels reactors de la central nuclear. I això no fa més que reforçar el discurs antinuclear arreu del món, per molts arguments que s'intentin aportar per esvair pors.