dilluns, 21 de març del 2011

#política, #Líbia, #Japó i #Vilaweb

A Líbia continuen els atacs de les forces internacionals, els atacs dels revoltats contra Gaddafi i continuen les opinions en contra, de la lliga Àrab entre altres. Voldria destacar l'editorial de Vilaweb d'avui, on Vicent Partal expressa els seus dubtes sobre l'operació bèl·lica contra Gaddafi.

Mentrestant al Japó continuen les bones i les males notícies. Si bé al matí semblava que la situació millorava més tard el fum en dos reactors feia desallotjar la central. Algun dia hauran de fer un homenatge als treballadors que dia rere dia hipotequen la seva salut per salvar la de moltíssima altra gent.

Ja fa uns dies que hi ha una campanya per donar suport a Vilaweb arran de la querella que va presentar contra el mitjà l'Ajuntament de Barcelona sobre els continguts de la informació del cas Vilaró, el cas de les ferides del cap de la guàrdia urbana de Barcelona la nit de la final de l'Eurocopa de futbol.

Ep, deixeiu-me riure. El senador Joan Sabaté diu que la transició espanyola pot ser un exemple per als països àrabs. És agosarat dir això, perquè la transició espanyola partia d'una posició de força d'uns i d'una posició de por d'uns altres. Els primers van continuar gaudint de la vida, sense pagar pel que van fer durant 40 anys de dictadura. Això no és exemplar. D'altra banda, una altra cosa que no queda clara als països àrabs és si la revolta anirà cap a la democratització o cap a una radicalització de l'islamisme. Ja n'hi ha prou de presumir de transició, senyors.

Acabo. El govern català continua sense concretar si faltarà a la paraula eliminant l'impost de successions completament o no. Seria el segon incompliment, si no és que ha estat un rumor utilitzat com globus sonda i actuar en conseqüència.