dimecres, 16 de març del 2011

El desastre #nuclear, corredor del mediterrani #infraestructures

Per molt que els pro-nuclears diguin, la situació al Japó no pinta bé. Cada dia que passa tenim pitjors notícies i, per molt que s'arregli, els efectes del que ja ha passat, tindran conseqüències. La radioactivitat que s'ha alliberat algun efecte tindrà sobre medi ambient i persones. Però, encara sentirem qui negarà que les coses al Japó estan malament i veurem els polítics espanyols, tan coherents ells, immobilistes sobre la política de pròrrogues de tancament de les nuclears espanyoles. Així ens va.

Els veïns del Japó es preocupen sobre els efectes de la radioactivitat, es preocupen de cap on bufaran els vents. Aquí ens preocupem sobre la seguretat de les nostres plantes. Bé, ens preocupem la ciutadania però, qui ens governa aparentment no, aparentment han esdevingut pro-nuclears.

D'altra banda, parlant del govern espanyol, el corredor del mediterrani, una infraestructura que ha d'unir Barcelona i València amb tren d'alta velocitat, i que ha de ser l'esperada línia de mercaderies que connecti Europa i l'arc mediterrani espanyol, s'anuncia per al 2020. Els successius governs espanyols han prioritzat la connexió de Madrid amb la resta d'Espanya i no opcions més necessàries i lògiques com aquesta.

RTVE ha millorat el seu servei de continguts a la carta, RTVE a la carta, i ara es poden veure en línia els directes i els continguts multimèdia de l'arxiu de RTVE. Juntament amb el servei 3alacarta de TV3, són dos referències a l'hora de veure en línia en directe i en diferit els continguts dels mitjans espanyols.

Un comentari només sobre un titular que no deixa indiferent. El president d'Eulen, una d'aquelles empreses que es dedica a un munt de coses, subcontractant els seus treballadors per a mil feines diferents, ens diu que com que la situació econòmica d'Espanya és tan dolenta, hem de treballar més i viure pitjor. Igualet que farà ell, que segur que predicarà amb l'exemple.