dimecres, 2 de març del 2011

#política #crisi #municipals2011 #salut Nous nomenaments, sorpresa a Amposta i retallades de salut

Avui es coneixia el nomenament de la delegada territorial del Departament d'Interior, així com el del president del CAT. Aquest darrer, tarragoní, impedint que sigui una persona de les Terres de l'Ebre la que gestioni el consorci que del minitransvasament. Segons la notícia el nomenament ha estat així i no ha estat algú de l'Ebre per necessitat de partit, de coalició, per equilibrar entre càrrecs de CDC i d'UDC. Només això ja evidencia que primer és el partit i després ja en parlarem. Però, no és que també evidencia que no es confia en ningú d'UDC de l'Ebre per ocupar aquest càrrec?

En plena precampanya per a les eleccions municipals comencen a conèixer-se les llistes electorals, almenys els primers llocs. A Amposta hi ha interès per saber què passarà amb CiU amb el canvi de 17 a 21 regidors que tindrem al consistori. Fa poc una enquesta d'ERC deia que CiU podia perdre la majoria absoluta. Ahir, La Via Augusta tenia un apunt sobre una possible sorpresa de la llista de CiU a Amposta, la presència de l'ex-alcalde i senador, Joan Maria Roig. I tanta sorpresa que seria. No seria un símptoma que indicaria que no tenen clar continuar al govern de la ciutat? Si ho han fet tan bé i tothom està tan content segur que això serà només un rumor.

I com les retallades encara no les coneixem totes, toca parlar-ne avui també. El conseller de Salut ha dit que les llistes d'espera es faran més llargues com conseqüència de la retallada, perquè es faran menys operacions no prioritàries. Es reduiran càrrecs de comandament. Es faran prestacions a més distància del domicili, per concentrar-les, etc. Les mútues privades deuen fregar-se les mans pensant en la gent tipa d'esperar l'operació.