dissabte, 12 de març del 2011

El #terratrèmol posa l'energia nuclear en el centre de la polèmica

El terratrèmol d'ahir al Japó continua sent notícia. Duna banda, els efectes devastadors del tsunami que el va seguir, amb els milers de víctimes mortals i de desapareguts. De l'altra, l'emergència nuclear a causa dels problemes de refrigeració en els reactors de la central de Fukushima. Avui hi havia una explosió en un dels reactors afectats, tot i que les autoritats japoneses diuen que no s'ha vist afectat el nucli. Les darreres notícies parlen d'un tercer reactor afectat, dels dos que es parlava ahir. Tot plegat fa pensar en l'energia nuclear, en el perill que suposa quan alguna cosa no va bé, i amb l'exemple d'un país on assumim que les coses es fan millor que aquí. És inevitable pernsar què passaria en el cas d'un hipotètic accident sísmic a casa nostra i els efectes sobre les centrals nuclears que tenim. Per molt que ens assegurin que això és difícil que ocorri, per molt que la probabilitat sigui baixa, no és 0 i cal estar segurs que les centrals nuclears espanyoles estan preparades o que s'hi posaran de seguida. A Alemanya Angela Merkel ja ho ha anunciat.

D'altra banda, avui ha estat un dia de pluja, de molta pluja, de llevantada. Imagino que el Trabucador s'ha tornat a trencar o quasi. I a les notícies Amposta ha aparegut pel tall a la N-340 a l'alçada del barranc de Núvols. Pregunta que ens podem fer és si els barrancs els tenim en condicions, igual que passa amb les rieres del camp de Tarragona i del Maresme, de cara a cabals elevats d'aigua en situacions excepcionals. Menció especial per a Tortosa, on sempre que plou una mica fort es talla la C-12 a l'alçada del camp de futbol, perquè s'inunda. Haurien de donar-li un premi a cada un dels governs locals i catalans que no hi posen remei després de tants anys.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Home, ja que hi som, perquè no parlem de la "necessitat" de fer servir tanta energia?
Fa poc més de 200 anys que hem començat a exprémer el món i estem aconseguint un munt de merda que possiblement se'ns empassarà a molts de nosaltres, CO2, pluja àcida, escalfament global, canvi climàtic, forat de la capa d'ozó, radiactivitat, metalls pesants, vessaments de petroli, explosions de gas, enfonsaments de mines, vessament de residus miners, camps electromagnètics, partícules en suspensió, accidents de trànsit...
Cal tanta energia? Coneix tothom les conseqüències?

Només afegir que sense el consum d'energia la població mundial seria molt més reduïda.