diumenge, 27 de març del 2011

Final de les inauguracions, inici de #precampanya #municipals2011 #política

Com avui reflectien els informatius, els alcaldes que governen les diferents poblacions d'Espanya, destacant Hereu a Barcelona i Gallardón a Madrid, han tingut un cap de setmana vertiginós d'inauguracions. Eleccions rere eleccions els polítics demostren el seu tarannà inaugurant tot allò que poden fins el termini legal establert. És penós però, és així. I a més, es justifiquen dient que els altres també ho fan. Ni m'agrada que ho faci Hereu a Barcelona, ni Gallardón a Madrid, ni Ferré a Amposta. Entenc que als del club sí que els agrada i fins i tot els sembla que això és normal, perquè els bons són ells però, és impresentable, de república bananera.

Continuant amb la política, avui els telenotícies parlaven del parany a un eurodiputat del PP d'uns periodistes fent-se passar per un lobby de pressió, gravant amb càmera oculta com convenien l'eurodiputat perquè defensés els seus interessos al Parlament Europeu. L'eurodiputat ho nega. No he vist tot el video però, si el video sencer demostra que accepta el suborn, ja triga a dimitir.

A Alemanya l'accident nuclear de Fukushima passa factura a Angela Merkel, quin partit ha perdut les eleccions al land de Baden-Württemberg. Tindrà efectes també aquí a Catalunya, en municipis que fins ara defensaven les nuclears, a les properes eleccions municipals?