dijous, 31 de març del 2011

La retallada de #Salut #crisi #política

Diuen que demà se sabran les retallades que proposen els centres de la sanitat pública catalana. Retallades que, de moment, no semblen tenir resposta, no semblen tenir protesta. Avui n'han parlat a El Secret de Catalunya Ràdio [podcast]. Es reduirà la qualitat assistencial? El conseller diu que no, mentres que hi ha qui discrepa. Estan plens els serveis públics de salut? Hi ha llista d'espera per operar-se? Hi ha manca de llits als hospitals? Si el conseller diu que retallant no es reduirà la qualitat... El conseller, per cert, fa allò que criticava jo mateix del tripartit, cercar les culpes en els que governaven abans. Es queixa de les crítiques i mira quina coincidència, avui fa una reflexió Joan Ferré a La Via Augusta, sobre com es prenen a can CiU les crítiques.

Parlem de crisi avui que trobo una notícia que calcula que la despesa global d'administracions públiques espanyoles en llicències de Microsoft superaria els 30 milions d'euros. Que em perdonin però, amb l'experiència del dia a dia m'atreveixo a dir que moltíssimes d'aquestes llicències són prescindibles i substituïbles per programari lliure. Ara bé, qui decideix ha d'utilitzar criteris racionals, cosa que no sempre passa.

Tinguem en compte que al maig hi ha eleccions, i és d'esperar que les mesures pitjors no arribaran fins passats els comicis.

Continuant amb la crisi, Madrid no està per la feina de donar a Catalunya els governs que se li reclamen. I després ens demanen esforços...

3 comentaris:

Brian ha dit...

Anecdotes personals, conec a una senyora que li havien de operar al setembre, li han anat passant de mes en mes i al final ha sigut al març. Ha perdut qualitat de tractament?
Espero que hi hagi protesta, pero amb imaginacio. Vull dir que les retallades a Salut ens afecten a tots i molt, i no val fer la tipica vaga que només molesta als ciutadans, pero no als que han de prendre les decisiosn. No podem anar ma en ma, junts, els ciutadans/pacients i els treballadors en aquesta protesta?? I si no protestem, pos, ...

i ha dit...

Qualsevol protesta de Salut afecta als usuaris, no es poden fer dues coses a la vegada.
Que han de fer?
Un vídeo?

Unknown ha dit...

Com deia Brian, ha de ser una protesta diferent, per no fotre els usuaris. Però, callats no se soluciona res.