dimecres, 27 de gener del 2016

Corrupció i investidura

Fem marxa enrere en el temps. Quants cops el PP ha aprofitat electoralment notícies, que no sentències ni imputacions, relacionades amb corrupció de membres de CiU? Quants cops el PP ha aprofitat electoralment la corrupció relacionada amb el PSOE? Posava o no el PP la corrupció de CDC sobre la taula per carregar contra la figura d'Artur Mas com presidenciable a la Generalitat? Ja aleshores això era d'un cinisme important, vistos els diferents casos de corrupció que han esquitxat el PP els darrers anys, entre els quals els més importants Gürtel, Nóos i Bárcenas.

La setmana passada i sobretot ahir, el PP ha quedat en evidència. La imputació del PP en el cas dels discos durs de Bárcenas i, ahir, la detenció de polítics del PP valencià per corrupció, deixen en molt mal lloc Rajoy i el PP. El partit que no volia un president català amb corrupció al seu partit, no s'aplica aquest criteri a sí mateix. La secretària general d'aquest partit, Maria Dolores de Cospedal, ha estat parlant de "segona transició" per demanar la investidura de Rajoy. Pablo Casado ha carregat contra el PSOE per una suposada aliança amb Podemos, pel mal que suposaria això per al partit i per a Espanya. Mentrestant els casos de corrupció del PP van aflorant i ells com si res. De fet encara tenen la poca vergonya de llençar pilotes fora.

Diu que Europa vol una gran coalició PP+PSOE. És aquest el bon govern que vol Europa? O és que realment la corrupció importa poc si les polítiques són les que els satisfan a ells i als poderosos?