dimarts, 5 de gener del 2016

Concert d'inauguració del Centenari #LaLiraAmpostina #LaLiraAmpostina100

#festadelmercatamposta #laliraampostina la Fonda del MúsicEl proper dia 16 de gener a les 20.00h La Lira Ampostina celebra el concert inaugural del Centenari. És un concert especial en què els músics estem treballant fins i tot en plenes festes nadalenques. En aquest concert La Lira oferirà música de diferents compositors que han estat membres de la nostra Societat al llarg del temps. El programa que oferirem serà el següent:

Una història per contar (Teo Aparicio Barberán), interpretada per la banda i una coral d'alumnes de l'Escola de La Lira, obra creada el 2009 per a la trobada d'alumnes "Com sona l'ESO".

El meu iaio (Ferrer Ferran), un pasdoble escrit en commemoració dels 25 anys d'Octavi Ruiz com director de La Lira, i en record del seu iaio, Agustí Ruiz, un dels fundadors de La Lira.

Concert d'Amposta per a saxofon i banda (Adolf Ventas), escrita per l'insigne músic ampostí, amb qui La Lira ha mantingut una estreta relació durant les darreres dècades i que fa pocs anys ens va deixar. Un homenatge a la nostra ciutat interpretat aquest cop per Èric Benito.

Suite Raimon (Adolf Ventas), obra que recull diversos temes coneguts del cantautor de Xàtiva, a qui La Lira va acompanyar en la commemoració dels 30 anys de la cançó Al vent a Barcelona, retransmesa per televisió.

Reminiscències deltaiques (Antoni Ernest Sebastià), obra que el músic format a La Lira, avui dia professor al Concervatori de Tarragona i compositor guardonat, ha composat per commemorar l'aniversari de la nostra Societat. En aquesta obra escoltarem temes típics del nostre territori i, com no, l'himne de La Lira.

Oh, Amposta! (Joan Suñé), himne de la ciutat cantat pel cor de La Lira Ampostina sota la direcció de Núria Francino.
I tot això, sota la direcció i molta feina feta d'Octavi Ruiz.

Ja queda menys!