diumenge, 17 de gener del 2016

Cent anys fent créixer músics

Cuartines passades #laliraampostina #laliraampostina100 #ebreactiu #viulebre #music #ampostaDurant 100 anys els pagesos ampostins s'han dedicat a conrear la terra, a completar els cicles de les collites. Els quatre colors del Delta, com diuen els Quicos, o els colors de la ribera, nom del segon temps de l'obra Reminiscències deltaiques, d'Antoni Ernest Sebastià, estrenada per La Lira en el concert inaugural del Centenari, els tenim ben interioritzats a les Terres de l'Ebre, a Amposta en particular. Cada temporada els pagesos ampostins, durant els darrers cent anys, han preparat la terra, han plantat l'arròs, l'han vist crèixer, l'han cuidat i han obtingut la collita de tant d'esforç, traspassant de generació en generació aquest esforç. Així cada any, de primavera a tardor.

Així també, generacions de directors, de professors, de músics, de famílies, han posat les llavors perquè es formin nous músics. Les llavors, les quals, ben adobades i ben regades, gràcies a l'Escola, han esdevingut nous músics de La Lira. Aquests músics han anat creixent i formant-se per florir musicalment i donar fruit. Fruit que ha revertit en el bé de la banda, fruit que els ha dut a ensenyar música arreu del territori, fruit que els ha dut a terres llunyanes per continuar fent allò que saben i estimen: música. Fruit que també ha deixat noves llavors a casa nostra. Fills, néts, nebots, amics,..., han estat, són i seran les llavors que l'Escola ha cuidat, cuida i cuidarà, per continuar donant aquests fruits en una terra acostumada al cicle de l'agricultura, tan semblant a la tasca d'una escola de música centenària com la de La Lira Ampostina.

Ahir, amb el concert del Centenari, vam renovar el compromís per continuar fent crèixer nous músics que vagin escampant la llavor de la música arreu del món. Bon Centenari!