dimarts, 28 de maig del 2013

#ReservaBiosfera territori d'aturats i jubilats als 61

La TancadaLes Terres de l'Ebre han estat afegides avui a la Xarxa Mundial de Reserves de la Biosfera per la UNESCO. Una bona notícia i un esforç que cal fer d'ara endavant per mantenir aquest títol rebut, garantint un desenvolupament sostenible, una convivència harmònica entre l'home i la natura.

Blanc i negre. Les Terres de l'Ebre han tingut un increment de l'atur del 7,2% el primer trimestre de 2013, amb la Sénia, Tortosa, Amposta i Deltebre al capdavant de les ciutats amb més destrucció d'ocupació. Futur negre? Oportunitats? És difícil que tothom es faci emprenedor però, cal confiar que el territori se'n sortirà d'alguna o altra forma.

Llegeixo indignat que el govern espanyol obligarà els majors de 61 anys aturats que cobrin el subsidi per a majors de 55 anys a jubilar-se anticipadament i els treurà l'atur. Declara els majors de 61 anys inútils, sense futur laboral, a sobre del mal ràngol que puguin tenir per no trobar feina. Una retallada en la pensió que cobraran. A més, qui no hagi arribat al mínim de cotització per poder-se jubilar ho tindrà magre per assolir-lo.

L'alcaldessa de l'Hospital de Llobregat lidera una campanya per dir que el PSC no vol la independència. No sé on hi haurà la línia que separarà el partit de la institució a l'hora de defensar la seva postura no independentista. Cal recordar però, que si al PSC no li sembla bé la institucionalització per part de la Generalitat del camí cap a l'estat propi, tampoc no li hauria de semblar bé la institucionalització del camí cap a l'unionisme amb Espanya.