dimecres, 22 de maig del 2013

#Educació #democràcia #retallades

La setmana vinent hi ha una cimera de partits per fer front a la LOMCE. ICV i la CUP ajudant a muntar la cortina de fum que, amb l'excusa de carregar contra la llei Wert, amaga les retallades en educació a Catalunya. Han trobat l'enemic fora de Catalunya i els partits fan el joc al Govern. Increïble.

Igual d'increïble és que avui els socis del Govern, ERC, només parlin de la culpa de Madrid i del sobiranisme i callin amb les retallades que es posen en marxa des de la Generalitat. És fàcil acordar les línies de govern i carregar les culpes de les retallades a qui les executa. Espera ERC que els votin la gent que els va votar a les eleccions passades si segueixen per aquest camí?

Democràcia. El Parlament tira endavant la llei de consultes. El PP i Ciutadans no hi estan d'acord. Fins i tot Alícia Sánchez Camacho diu que el Parlament no té legitimitat per aprovar una llei així. Sembla mentida però, sí, hi ha partits catalans que ho pensen. Malgrat l'abús del sobiranisme i la consulta com temes d'actualitat, això no treu que una llei així hauria d'existir des de fa temps.

També hi ha partits que van de demòcrates però, que per disconformitat amb allò que volen els partits catalans, escollits per la gent en l'únic exercici possible de democràcia que tenim, les eleccions, diuen que l'Estat ha de deixar Catalunya sense finançament. On era i on és Rosa Díez... Cal ofegar els ciutadans per sotmetre'ls i fer que votin uns altres partits més afins amb la ideologia de PP o UPyD?

Ahir a Antena 3 van entrevistar Aznar. Va insinuar, sense dir-ho, que podria tornar a la política, criticant Rajoy per no abaixar els impostos i no complir el seu programa electoral. Es va presentar com el salvador de la pàtria, va amenaçar el grup Prisa per haver publicat les notícies sobre el cas Bárcenas. Va presumir de la seva etapa al govern pels resultats econòmics. Ell, evidentment, no va presidir un govern que va promoure el creixement basat en l'especulació immobiliària, el de l'"España va bien". Ara amenaça de tornar. Tapa d'aquesta manera altres debats, també cal tenir-ho en compte. Ell, el patriota, oblida els cops que ha criticat el seu país des de l'estranger, sabent que això podia perjudicar-ne la situació econòmica. Deliris de grandesa.