dilluns, 6 de maig del 2013

A l'Aragó ja no parlen ni català ni aragonès #políticapatètica

El PP a l'Aragó canviarà la denominació del català, parlat a la Franja, per Llengua Aragonesa Pròpia de l'Àrea Oriental (LAPAO) i l'aragonès per Llengua Aragonesa Propies de les Àrees Pirenaica i Prepirenaica(LAPAPYP). Seguint el camí dels seus companys valencians, que insisteixen a diferenciar entre valencià i català, el govern de Luisa Fernanda Rudi no respecta ni la llengua aragonesa. No sé com anomenaran el castellà, ja posats a posar noms estúpids. El problema rau en la definició per polítics de coses que han de definir professionals de la matèria. Perquè estic segur que la gent del PP no és tonta, que no fan aquests canvis per ignorància. I per tant, penso que ho fan amb mala llet, amb mala idea, qui sap si per generar crispació, polèmica.

Interessant i indignant article que relata el fatídic final d'un senegalès sense papers després de passar pel sistema sanitari públic balear, on s'aplica radicalment la normativa sobre atenció sanitària a immigrants. Com explica l'article, a Catalunya també hi ha funcionaris que es prenen molt seriosament filtrar qui accedeix gratuïtament als serveis sanitaris.

Duran, aquest matí a RAC 1 parlant dels polítics espanyols, dient que no hi ha estadistes, que només hi ha polítics de partit. No sé com es qualificaria a ell mateix. Avui, com diria en Monegal, li han fet un massatge a RAC 1. En Basté poc punyent i Pilar Rahola també, comprensiva amb el posicionament de Duran, malgrat posar pals a les rodes al procés sobiranista que se suposa que vol CiU.

Chacón intentant que el PSC es despengi del camí cap a la consulta pel dret a decidir. Ella que ha estat ministra a Madrid i que ja fa temps que demostra que fa punts per dirigir el PSOE i aspirar a presidir el govern espanyol, vol sotmetre el PSC. Un PSC que tampoc no es rebel·la gaire, perquè de díscols no en queden gaires en el partit que abanderava el catalanisme en temps de Maragall.