dilluns, 29 d’octubre del 2012

#PSCPSOE #federalistesperono i #estatpropi o #independència

La via federalista del PSC no me la crec, bàsicament perquè el PSOE no la vol. La consulta sobre l'autodeterminació que defensa el PSC tampoc no la vol el PSOE, en boca de Rubalcaba. El PSC la té al programa electoral però, és això, un programa electoral, i el PSC no guanyarà les eleccions per aplicar-lo. Per això Rubalcaba es mostra comprensiu amb els socialistes catalans, malgrat no compartir alguns continguts del programa electoral. A sobre tenim José Bono titllant Artur Mas de colpista. Es passa de frenada i a sobre li fa campanya gratuïta a CiU. Molt hàbil.

El govern espanyol forma un grup -cèl·lula segons El Mundo- per fer front al corrent independentista català. Plana la penalització al President Mas en cas de convocar un referèndum il·legal.

CiU continua jugant a la "puta i la ramoneta", malgrat que fins i tot Duran vagi de sobiranista -confederalista, parlem amb propietat-. D'una banda, escoltava les explicacions de Duran avui a la televisió i veia un "trilero" que em volia vendre una cosa per una altra. CiU no duu la paraula "independència" al programa electoral i en canvi hi apareix molts cops el terme "estat propi". Duran ho justificava perquè es pot ser un estat i no ser independent si no ser lliure, com Baviera. No ens equivoquem, la campanya de CiU voldrà convèncer els independentistes i els confederalistes jugant amb el significat de les coses. En un altre àmbit de coses llegeixo que CiU vol esmenar la reforma de la LOE però, no per evitar les intencions del ministre Wert si no per tenir un marc legal que eximeixi la la Generalitat de fer-se càrrec de transport i menjador dels alumnes. No sé què es queixen tant de l'espanyolització.

El govern espanyol continua salvant bancs i constructores, aquest cop via Pressupostos Generals de l'Estat, on el PP ha introduït una esmena per salvar les concessionàries de les autopistes en fallida, majoritàriament les de Madrid, cosa que beneficiarà a grans constructores i entitats financeres que van participar-hi i que ara no veuen el retorn que esperaven de la inversió. Retallen per una banda, rescaten per l'altra. El govern dels treballadors i els pressupostos més socials de la història. Riuria però, és per plorar i per emprenyar-se.


Help those suffering in the Horn of Africa