dimecres, 3 d’octubre del 2012

#independència #vidalquadras #censura i #joacabodarribar

El vicepresident del Parlament Europeu, Vidal-Quadras, partidari de la intervenció de Catalunya per la Guàrdia Civil, ha quedat en evidència després de la carta del president del mateix Parlament, recordant els principis de democràcia i llibertat que prevalen a la Unió Europea. Exponent de les campanyes contra Catalunya basades en mentides, el seu discurs no se l'empassen a Europa. I el PP català també veu amb mals ulls que Vidal-Quadras parli tant, perquè veuen com les properes eleccions no podran treure pit com van fer l'any 2010. Però, el PP no pot aturar la verborrea dels seus polítics i afins. La delegada del govern espanyol a Catalunya -tan espanyolistes com són, el delegat hauria de ser el President de la Generalitat- parla del compliment de la llei i de la funció de la policia i resta de cossos de seguretat per fer-la complir, en al·lusió al corrent independentista que inunda el país. Fent amics, creant independentistes.

I creen independentistes al mateix temps que creen indignats. Perquè no poden evitar carregar contra les manifestacions contràries a les polítiques del govern de Rajoy -cosa diferent si governés Zapatero- i intentar crear un corrent d'opinió favorable a posar límits a les protestes al carrer. El ministeri de l'Interior diu que no actuarà en aquest sentit però, ja veurem com van les coses perquè mentre uns diuen una cosa altres, com la delegada del govern a Madrid o el fiscal general de l'Estat parlen de la modulació del dret de manifestació.

Tinguem por. El ministre d'Economia alemany diu que les reformes -i.e retallades- del govern espanyol són un exemple per a la resta d'Europa. No importa gens les conseqüències per a la societat si no que els bancs alemanys i francesos se salvin, com diuen alguns analistes. Mentrestant, a Portugal plantegen un augment d'impostos per assolir els objectius de dèficit, entre ells el de la renda. Ho veurem això a Espanya? Si no surten els comptes, com diuen alguns que no sortiran, no ens estranyi. Escanya el poble, ajuda els rics.

Per cert, avui havia conyeta a Facebook amb la resposta que va donar Pere Navarro en l'entrevista que li va fer Josep Cuní quan li va preguntar pel federalisme que no va practicar ni el PSC ni el PSOE quan governaven: "Jo acabo d'arribar". Digues això quan comences a treballar en un lloc i et cau un marró el primer dia. Segur que si hagués hagut de presumir d'acció de govern no hauria dit el mateix. Cinisme.

Help those suffering in the Horn of Africa