dissabte, 13 d’octubre del 2012

#12O, #federalisme, #independència i espanyolització #wert

Ahir, dia de polèmica al voltant del 12 d'octubre. La festa d'Aragó però, també la festa de la Hispanitat, un concepte que al darrere carrega amb el genocidi dels indígenes americans a mans dels descobridors espanyols, i de l'espoli de la seva riquesa. La lògica del PP parlant de majories silencioses ahir se'ls va girar en contra en la manifestació a la qual va acudir Alícia Sánchez Camacho i va reivindicar aquesta majoria silenciosa no independentista.

Le Monde diu que la manifestació del 12 d'octubre era un acte d'extrema dreta. Segur que a la plaça Catalunya no hi havia banderes franquistes ni símbols nazis però, en altres llocs de Barcelona les imatges van mostrar el contrari. Ara bé, els mitjans espanyols es van fixar poc en la simbologia feixista. De fet, els polítics del PP es fixen poc en la simbologia feixista, igual que els periodistes afins. Ara, qualsevol bretolada puntual, com cremar una bandera espanyola o escopinyar-hi, és objecte de notícia.

Pere Navarro, continua amb la recuperació del federalisme al PSC. Com que ell no hi era, no recorda que el PSC i el PSOE el federalisme el van deixar de banda per no perjudicar o molestar Zapatero. Per què insisteix? Ahir l'escoltava a la ràdio culpant Ernest Maragall de la situació del PSC, per la seva gestió com conseller -que en part segur-. Sobta però, que no se'n recordi de Montilla, de Chacón i d'altres. Ah.... és que ells no han creat un partit nou. Ah... és que hi ha eleccions.

Un periodista del Daily Telegraph afirma que la UE no farà cas d'Espanya expulsant Catalunya si s'independitza i, fins i tot diu que la UE podria expulsar Espanya si posa pals a les rodes a la seva adhesió. La premsa internacional ens envia contínuament missatges molt diferents dels de la premsa de Madrid. La preocupació d'Espanya és important. La independència de Catalunya, deia Gallardón, faria que Espanya sortís de l'euro. La CNN diu que Espanya perdria el 20% de la seva economia amb la marxa de Catalunya. Coses que ja fa temps que diuen els economistes però, que la xuleria espanyolista no accepta i llença -o llençava- missatges de la por sobre el negre futur d'una Catalunya sense Espanya.

Ahir Telecinco explicava com de la lectura de llavis del Rei en la conversa amb Rajoy s'extreia que el Rei havia renyat el ministre Wert per lo d'espanyolitzar els alumnes catalans, cosa que la casa del Rei nega. Cadascú que pensi lo que vulgui. Des d'ahir però, a Facebook corre una imatge que és un retall d'una ordre del 28 d'agost de 1936 publicada pels franquista, per la qual un dels objectius de la Junta de Defensa Nacional és espanyolitzar l'educació. Encara no he trobat el text per enllaçar-lo però, hi ha textos on es repassa la repressió franquista i les seves ordres sobre educació, com el document sobre la repressió contra els mestres de Zamora. Espanyolitzar per crear alumnes patriotes, i en aquella època de moral catòlica. Una moral que no aplicaven de cap manera, vista la poca pau, pietat i perdó, recordant Azaña, que van practicar un cop guanyada la guerra.

Help those suffering in the Horn of Africa

1 comentari:

JOSEP A. PEDRET RAMOS ha dit...

Sempre és un plaer llegir-te, gràcies.