dimarts, 23 d’octubre del 2012

#crisi #infància #independència i turisme amb #Fortanete

Els televidents alemanys es van poder sorprendre el cap de setmana en un reportatge d ela RTL on es veia un exemple de treball infantil a Portugal. Hauríem de fer tot el possible per acabar amb el treball infantil però, el món capitalista no es preocupa gaire que així sigui en països menys desenvolupats o amb règims no democràtics, i tampoc és d'esperar que en època de crisi, si les famílies no veuen altra sortida, hi recorrin. Els que volen retallar fins eixugar el deute, a qualsevol preu, també en tenen culpa.

Avui que es compleixen 35 anys de la tornada de Tarradellas a Catalunya, el país continua d'actualitat, en el punt de mira de la premsa espanyolista i de partits com el PP, que no dubten a fer-ne ús per arengar els seus i assegurar-se una bossa de vots. A Europa també ha estat notícia Catalunya. Un eurodiputat flamenc ha demanat la dimissió de Vidal-Quadras per demanar la intervenció de l'exèrcit a Catalunya, i li ha exigit que Espanya deixi votar els catalans. Els companys del PP han defensat Vidal-Quadras, com era d'esperar, malgrat que exhibeix un tarannà poc democràtic quan demana la intervenció armada.

Molt interessant l'article de Vicenç Navarro que repassa la informació del New York Times al voltant del frau fiscal i famílies influents a Espanya com els Botín. Els pobres mortals si deixen de pagar les seves obligacions les acaben pagant amb multa inclosa. Altres ho tenen més fàcil. I això se suposa que és un sistema igualitari.

Ahir deia que els treballadors públics cobrarien menys al desembre que al novembre perquè cotitzarien la paga extra que no cobrarien. No vaig ser prou clar i aprofito per corregir. La mesura afecta els funcionaris de l'Estat que cotitzen per 14 pagues, la majoria. Fantàstic aquest govern, fantàstic el ministre xulet d'Hisenda.

I a l'Ebre una iniciativa turística molt interessant. Una empresa oferirà la possibilitat de fer durant uns dies la ruta de la transhumància entre les Terres de l'Ebre i el Maestrat aragonès, una ruta feta per generacions, a la tardor per dur els ramats a les terres de clima suau del Delta, i a la primavera a pasturar a les muntanyes aragoneses. No m'està bé no haver fet mai aquesta ruta però, m'agradaria molt fer-la i conèixer-la millor. Mon pare la feia amb les ovelles i sempre ens explica vivències que seria bonic situar en un context real, encara que aquesta realitat hagi canviat amb el pas dels anys.