diumenge, 21 d’octubre del 2012

#independència i el socialisme català

Avui, dia d'espera per les eleccions basques i gallegues, no es deixa de parlar de Catalunya. Ahir a la nit a Tele 5 un nou episodi de debat de dissabte amb l'independentisme com protagonista, amb tergiversacions de la realitat no contestades per un programa que, quan convé, es posiciona.

Avui també hi ha protagonisme doble dels socialistes catalans. S'ha donat a conèixer el web del nou partit que impulsa Ernest Maragall, hereu del Partit Català d'Europa de Pasqual Maragall. És novaesquerracatalana.cat. Una alternativa al submís PSC que no concorrerà a les properes eleccions encara, i que celebrarà l'assemblea constituent al desembre. Al mateix temps s'està difonent per les xarxes socials el web federalistaidesquerres.cat, una alternativa al corrent més sobiranista del PSC, amb la qual molts socialistes ebrencs veig que se senten molt còmodes.

Com comento molts cops, els federalistes del PSC han estat amagat uns quants anys, just els anys que ha governat Zapatero. Per això, aquesta enèssima aposta pel federalisme es rep amb escepticisme, perquè fa la impressió que sigui una aposta reactiva a l'espera que les aigües tornin a la calma. Presenten l'independentisme com la voluntat de ruptura, com una cosa dolenta i des del PSC mai no han mogut un dit per fer que les coses anessin per un altre camí, ni quan han tingut un volum important de diputats a Madrid. Per això, credibilitat, zero. Evidentment no espero que determinats socialistes ho acceptin, igual que no han acceptat cap crítica cap a ells, i sempre han tirat pilotes fora, cercant altres incoherències en altres partits. Ai, els nostàlgics del PHN, quan se li podia dir de tot a CiU...