diumenge, 14 d’octubre del 2012

#jugandoabanqueros crisi i #eleccions2012

La veritat és que per molt que parli del tema de la independència no oblido i deixo de preocupar-me per la crisi que ens afecta. Els mitjans se centren majoritàriament en les eleccions basques, gallegues i en la independència de Catalunya. En la crisi, que no ha desaparegut, no es fixen tant aquests dies.

Avui Salvados parla de les caixes d'estalvis, de què han fet durant els anys de bonança, de com han gestionat els diners, del paper dels polítics, de les indemnitzacions dels seus directius, etc. Res que no haguem pogut llegir fins ara però, que vist en un reportatge del Jordi Évole, serveix per veure casos concrets i per emprenyar-te, i si ets dels que passa de la crisi, serveix perquè d'alguna manera en siguis conscient.

Avui a la ràdio escoltava les paraules d'Artur Mas, acabat de ser proclamat candidat a la presidència de la Generalitat. CiU es veuen ja prop de la majoria absoluta. I un no ho entén. La gent es queixa molt, moltíssim. Es queixa de les retallades que va començar el govern català abans que Rajoy implantés les seves, retallades que han comportat situacions injustes com que a Catalunya paguem 1 euro per recepta sumat a l'augment del copagament imposat pel govern espanyol, les retallades en sous i en personal a l'administració, en llocs com salut i educació, augments d'hores del professorat, substitucions de baixes a partir dels 10 dies, malgrat que en cicles formatius es paga una bona matrícula,... Si CiU guanya amb majoria absoluta no ho entendré pas. Però, aleshores podran dir que de què ens queixem si votem qui votem.