dijous, 7 de juny del 2012

#Rescat a la vista, excés de polítics i Aguirre la reformista #crisi

Avui segons quina tertúlia escoltaves es respirava cert optimisme pel possible "rescat tou" a Espanya. Un rescat que aniria directe al FROB, per rescatar el sector financer. Però, seria un rescat igualment amb condicions. Per tant, si ens podem alegrar que sigui una alternativa menys dura que un rescat de l'Estat, tampoc és per tirar coets. La festa de les entitats financeres la pagarem entre tots. Jo però, durant aquests anys no he vist els milions d'euros que s'han embutxacat els seus directius. La quantitat del rescat però, no està clara. Un polític del PP ha dit que calien 100.000 euros i després se n'ha desdit.

És interessant llegir i escoltar les opinions sobre la desconfiança d'Europa en els polítics espanyols. I és que Espanya presumeix i xuleja per no demanar rescats però, altres no veuen clar que un país pugui demanar diners i al mateix temps invertir en infraestructures no rendibles sense mirament. Nota importantíssima. Espanya té la relació de polítics per habitant més alta d'Europa, més de 400.000 polítics en total. Fóra bo que abans que cap polític posés en dubte la necessitat de treballadors públics, ja sigui amb plaça o interins, reflexionés sobre la gran massa de polítics que hi ha a Espanya, un símbol de la ineficiència i dels interessos de partit.

I parlant de nombre de polítics, Esperanza Aguirre, presidenta de la Comunitat de Madrid, i José Ramón Bauzá, president de les Illes Balears, plantegen la reducció dels seus diputats autonòmics. Una proposta seriosa o un brindis al sol per crear un debat que ens despisti d'altres coses? Aguirre també planteja reduir el sou dels treballadors públics amb plaça (3,3%) i dels interins (10%), augment de taxes, peatges a les carreteres autonòmiques, etc. Aguirre, que era un exemple de bon govern, ja veieu que no se salva dels mals resultats econòmics. Ara, a populista no la guanya ningú.

Per plorar és llegir que la secretària d'Estat d'investigació digui que a Espanya sobren científics. Encara no l'han fet fora?

Ah, i el departament d'Ensenyament continua sense plantejar-se pagar el mes de juliol al professorat que ha treballat més de 9 mesos, tal com s'havia establert, per no parlar que es mantenen les retallades que afectaran tant professionals com alumnes. I després tot és culpa de Madrid.

Help those suffering in the Horn of Africa