diumenge, 3 de juny del 2012

#Amposta medieval #història

Amposta: recreació de la CastellaniaAquest cap de setmana a Amposta s'ha celebrat la Gala Fira Tots, organitzada per la Federació d'Associacions de Veïns d'Amposta. Val a dir que el nom no l'he entès perquè una gala acostuma a ser un acte d'una nit, d'un migdia, no un conjunt d'activitats de cap de setmana. Però, parlant del tema, ha estat un cap de setmana de commemoració dels 825 anys de la constitució de la Castellania d'Amposta -tot i que la castellania d'Amposta algunes fonts la daten el 1177, fa 835 anys- . Tampoc no sé si la Fira Tots s'ha desviat de la seva finalitat per commemorar una fita històrica i aprofitar per muntar un mercat medieval a la zona del Castell. Un mercat medieval amb un resultat satisfactori, això sí.

M'ha sobtat que la Federació de Veïns munti una fira d'aquest estil, per la capacitat necessària per fer-ho, i per la proximitat amb el Mercat a la Plaça. No sé quin ha estat el grau de suport de l'Ajuntament. Ara bé, la sorpresa ha estat grata i tant de bo això es repeteixi i s'augmenti l'espai. Hauríem però, de tenir una planificació temporal per veure si la proximitat entre fires temàtiques és bona o no.

Ja ho veieu. Gràcies a les activitats de la ciutat i a la monotonia que en part regna a la vida política espanyola, avui no parlo de primes de risc ni de cap altra cosina.



Help those suffering in the Horn of Africa