dilluns, 4 de juny del 2012

Ensenyament els milions per a llicències #crisi #educació

Llegeixo que Benjamí Villoslada diu que el motiu que el programari lliure sigui desplaçat amb 24 milions d'euros en llicències de Microsoft és perquè el primer té mancances tècniques. Imagino que parla dels milions que es diu que destinarà Ensenyament a llicències. És un argument falaç perquè mai s'enumeraran les mancances i, a més, tampoc s'haurà fet res per contribuir a solucionar-les. Si una cosa té el programari lliure és que la no dependència del proveïdor permet col·laborar a la seva millora, ja sigui provant-lo o desenvolupant-hi. Programari com LibreOffice, Gimp o les diferents distribucions de GNU/Linux, són alternatives viables a plataformes basades en programari privatiu. És més una qüestió de capacitat de qui té la decisió de triar amb un criteri tècnic o amb un criteri d'un altre tipus que algun dia ens podrien explicar. Mentre es parli de crisi i de retallades és inadmissible veure aquestes barbaritats.

Per cert, ahir també llegia que la Generalitat treu a licitació pública el subministrament de més de 30.000 paquets de programari de Microsoft per un valor de 350.000 euros, per actualitzar els ordinadors del projecte "Escuela 2.0" que va crear Zapatero. Per això serveixen els acords, per després pagar llicències, no? Quants professors es podria evitar fer fora amb aquests diners?

Es retalla la jornada laboral del professorat, no es cobreixen baixes, es redueix la plantilla,... Injustificable.

Continuant amb l'educació, la consellera d'Ensenyament ha dit que es destinarà part dels diners obtinguts fruit de les vagues de personal docent a beques menjador. Aquesta havia estat una petició dels vaguistes. Ja veieu, tant criticar els mestres i professors i almenys ells pensen en el benefici dels escolars amb els diners de la seva vaga.

Des d'Europa ja arriben veus que parlen de recapitalitzar la banca sense passar pels estats. Si es fes no es faria abans de final d'any, amb la qual cosa la crisi bancària espanyola veurem com acaba si no és amb una ajuda europea directa.

Per cert, ahir em vaig deixar comentar que a la recreació de la Castellania d'Amposta s'anunciava una escenificació històrica amb cavallers templers. Aquí crec que va haver un error, ja que Amposta va ser donada a l'orde de l'Hospital de Sant Joan de Jerusalem, no als templers. Però, no sóc historiador i probablement m'equivoqui.

Help those suffering in the Horn of Africa